Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Albán krémes

Albán krémes
Albán krémes
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyűjtöm a krémes-recepteket, erre a neten bukkantam rá, az arányokon kicsit módosítottam, szerintem a kép magáért beszél....:-)
Érdemes kipróbálni. Az eredeti leírás 0,5 l tejszínt ajánlott a tetejére (ekkora dobozzal vettem), én kicsit sokalltam, így kb. 2 dl habból málnás pohárkrém készült.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük a tészta összetevőit követve a hozzávalók fenti sorrendjét.
  2. Beleöntjük egy kapcsos formába, és tűpróbáig sütjük kb. 25 percig.
  3. Ezalatt a pudingporokat kikeverjük a vízzel, és  megfőzzük. A cukrot ráérünk a legvégén belekeverni, így biztos nem kozmál le.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóval (felhasználásig tartsuk a hűtőben).
  5. Beleforgatjuk a langyos puding-alapba, majd az egészet rákenjük a tésztára, és 10 percig visszatesszük a sütőbe, amelyet a legalacsonyabb fokozatra állítunk.
  6. A krém felülete ezalatt megszárad, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  7. Vizes késsel körben meglazítjuk, utána vesszük le a kapcsos oldalát.
  8. Tetejét tejszínhabbal megkenjük, kakaószórással és pár szem málnával díszítjük.
  9. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 230
elküldve: 2
receptkönyvben: 425
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós tésztájú tejszínhabos krémes

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Fri, 2014-01-10 11:22

A nem szokásos recept alapján elkészítettem a tortát.A zselatinfixel nem is törődtem,nemes egyszerűséggel kihagytam.Mivel az én hűtőmben állati tejszín volt,azzal gazdálkodtam,és annak a mennyiségét sem patikamérlegen mértem.Az eredménnyel mindenki meg volt elégedve.Köszi,hogy az Albán gasztonómia vizén evezhettem(bár nem tudom,hogy csak a nevében albán a recept,vagy tényleg onnan származik):-)

torpi
torpi Mon, 2010-07-19 03:24

Szia! Nem ertem a leirast, a zselatinfixet hova es mikor teszed ill. hasznalod fel?Bar a torta tetejen nem igen latszik meg a 3 dl tejszinhab sot egyaltalan nem latszik.Kell ennyi hozza?

kh
Jahin / kh Mon, 2010-07-19 09:12

Szia,a zselatinfix a tejszínbe megy,robotgéppel verem fel,amikor nagyjából megvan,akkor szórom bele a port és még azzal is tovább keverem egy darabig.Egyébként a növényi tejszín fix nélkül is jó,de így szebben lehet kenni.Én kb.3 dl habot tettem rá, jó magas lett a tejszín réteg.(500 ml-es Hulala volt otthon,kimaradt hab.Úgy tudom 250 ml -es ben is van ez a fajta tejszín,szerintem az is elég rá.)Üdv..

torpi
torpi Mon, 2010-07-19 23:45

Szia! Austrakiaban elek, itt nincs novenyi tejszin hiszen amiben "mereganyagok" talalhatok azt itt nem forgalmazzak.Csak allati eredetu tejszin van es ebbe meg eleg egy kis csomag gabfix igy nem esik ossze es mutatos marad a suti.Egyebbkent jok a receptjeid, gratula hozza. Valeria

kh
Jahin / kh Tue, 2010-07-20 11:51

Köszi,igazság szerint én is jobban szeretem az állati tejszínt,de nem mindig azt használom.....Az viszont tényleg több habfixet igényel...Ha viszont Ausztráliában(ha jól értem,vagy Ausztria?) élsz,tehetnél fel Te is jó kis helybéli recepteket!Üdv Hajni

torpi
torpi Tue, 2010-07-20 22:27

Igazad van,tehetnek fel de en nem fenykepezek, meg nem is szeretek pedig neha megerne mert vannak itt finom kajak.Minden nemzetiseget megtalalsz amit a fold a hatan hord.Hoztak kulturajukat,etkezesi szokasukat.Bar be kell vallanom,hogy en inkabb valasztottam a magyar konyhat, hiszen ezt is tanultam, mert mindig tanulunk, valami ujjat is.

343
tojássárgája 7 db
cukor 20 dkg
víz 12 ek
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kk
tojásfehérje 7 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
víz 0.5 l
cukor 5 ek
növényi tejszín 3 ml
zselatinfix 0.5 teáskanál
málna 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek