r
Nosalty Logó

Albán krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Albán krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 2746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5992.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 2746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük a tészta összetevőit követve a hozzávalók fenti sorrendjét.
  2. Beleöntjük egy kapcsos formába, és tűpróbáig sütjük kb. 25 percig.
  3. Ezalatt a pudingporokat kikeverjük a vízzel, és megfőzzük. A cukrot ráérünk a legvégén belekeverni, így biztos nem kozmál le.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóval (felhasználásig tartsuk a hűtőben).
  5. Beleforgatjuk a langyos puding-alapba, majd az egészet rákenjük a tésztára, és 10 percig visszatesszük a sütőbe, amelyet a legalacsonyabb fokozatra állítunk.
  6. A krém felülete ezalatt megszárad, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  7. Vizes késsel körben meglazítjuk, utána vesszük le a kapcsos oldalát.
  8. Tetejét tejszínhabbal megkenjük, kakaószórással és pár szem málnával díszítjük.
  9. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 42550
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyűjtöm a krémes-recepteket, erre a neten bukkantam rá, az arányokon kicsit módosítottam, szerintem a kép magáért beszél....:-) Érdemes kipróbálni. Az eredeti leírás 0,5 l tejszínt ajánlott a tetejére (ekkora dobozzal vettem), én kicsit sokalltam, így kb. 2 dl habból málnás pohárkrém készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!