r
Nosalty Logó

Félbarna kenyér szingliknek

Kaporka2011
Félbarna kenyér szingliknek
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

620
Kalória
18.9g
Fehérje
115.7g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
125.5g
Víz
-
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3569.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    2353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 1237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. Lisztjeinket kimérjük, és beleszitáljuk egy dagasztótálba. Meghintjük 1 (ha valaki sósabban szereti 1.5) tk sóval, és meglocsolgatjuk a 2 ek olívaolajjal.
  2. A 2 dl vizet mikróban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Miután az élesztő felfutott (5-8 perc), hozzáadjuk a vizet a lisztkeverékünkhöz, és megdagasztjuk a tésztát. Mivel ez igen kis mennyiség, én kb. 8-10 percig szoktam dagasztani. A lisztek minőségétől függ, hogy a receptben megadott mennyiség elég-e. Ha a megadott víz túl sok volt (ezt abból látjuk, hogy még 10 perc dagasztás után is az edény falához ragad a tészta), hozzáadunk egy nagyon kevés lisztet. Amennyiben túl kemény a tészta, pár csepp vízzel lazítjuk. A lényeg, hogy egy tömör, de jól formázható, az edény és a kezünk falától elváló tésztát kapjunk.
  4. Dagasztás után lefedve 1 órát pihentetjük a dagasztó edényben.
  5. 1 óra elteltével kivesszük a dagasztó edényünkből, csinos kis négyszöget gyurmázunk belőle, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. A tésztát, az edényben még egy kicsit megformázzuk, hogy mindenhol egyenlő vastag legyen, és kitöltse a sütőformát, majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17x8.5X7

Kenyerem azért "szingli kenyér", mert a hozzávalók úgy vannak kiszámítva, hogy végeredményként egy kb. fél kilós csinos kis kenyeret kapunk. Ha valaki egyedül él, és nem szeret 10 nap múlva is az előzőleg megsütött több kilós kenyér száraz maradványain rágódni, annak ajánlom ennek a kis mennyiségnek a lesütését. A tésztát percek alatt össze lehet állítani, és a végeredmény annyira finom, hogy igazán megéri a kis fáradozás.

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...