Habos gesztenyepite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kakaós linzer
-
19g finomliszt68 kcal
-
3 kcal
-
13g sütőmargarin90 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
4g joghurt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Gesztenyekrém
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
38g mascarpone152 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5 kcal
-
2g rum5 kcal
-
6g porcukor24 kcal
Tojáshab
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
616
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kakaós linzer
-
150g finomliszt546 kcal
-
23 kcal
-
100g sütőmargarin717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Gesztenyekrém
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
300g mascarpone1212 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g rum37 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Tojáshab
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4923
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kakaós linzer
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
6.4g sütőmargarin46 kcal
-
3.2g porcukor12 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.9g joghurt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Gesztenyekrém
-
15.9g gesztenyemassza28 kcal
-
19.1g mascarpone77 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1g rum2 kcal
-
3.2g porcukor12 kcal
Tojáshab
-
7.6g tojásfehérje4 kcal
-
19.1g porcukor74 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
311
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
616
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 229.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1557.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 627.4 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 297.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 626 mg
-
Retinol - A vitamin: 1083 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
4923
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
311
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Kakaós linzer
-
150 g finomliszt
-
100 g sütőmargarin
-
50 g porcukor
-
1 db tojássárgája
-
2 ek joghurt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi fahéj
Gesztenyekrém
-
300 g mascarpone
-
3 db tojás
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek rum
-
50 g porcukor
Tojáshab
-
3 db tojásfehérje
-
300 g porcukor
-
1 csipet só
Elkészítés
Kakaós linzer
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és kb. 23 cm átmérőjű, kör alakú (kilisztezett) piteformába nyújtófa segítségével belerakjuk.
- Kicsit megszurkáljuk, majd 170 fokon kb. 6-7 percig vakon sütjük. Az elősütött pitét kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.
- Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, ha kell, le is turmixolhatjuk, hogy szép sima állaga legyen.
- A krémet az elősütött tésztára öntjük, majd visszarakjuk a sütőbe, és további 30-40 percig sütjük.
- Ha elkészült, alaposan kihűtjük.
Gesztenyekrém
- A tojásfehérjéből és porcukorból sűrű, kemény habcsókszerű habot készítünk.
- A pite tetejére halmozzuk, és rusztikusan elkenjük, kis csúcsokat formálunk spatula segítségével.
- Zsebsárkánnyal karamellizáljuk a habot, amíg kis színt kap.
- Ha ezzel megvagyunk, már fogyaszthatjuk is a pitét!
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 352
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 22617
- Feltöltés dátuma: 2019. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vénusz
80 recept
Imádjuk a gesztenyét, minden formájában, így született meg ez a pite is. Alul kakaós, omlós tészta, benne mascarponés gesztenyekrém, a tetején pedig könnyű, karamellizált tojáshab vár Rád.Az elkészítése egy kicsit bonyolultnak tűnhet, mivel a tésztát elő kell sütni, majd újból sütni, de egyáltalán nem nehéz. A végleges sütés természetesen más krémmel megtöltve történik. A pite hozzávalói valójában az év bármely szakában beszerezhetőek, de a gesztenye miatt ez mégis inkább egy tipikusan őszi-téli jellegű desszert.