Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gesztenyepite

Habos gesztenyepite
Habos gesztenyepite
ráérős recept | szponzorált tartalom
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a gesztenyét, minden formájában, így született meg ez a pite is. Alul kakaós, omlós tészta, benne mascarponés gesztenyekrém, a tetején pedig könnyű, karamellizált tojáshab vár Rád.Az elkészítése egy kicsit bonyolultnak tűnhet, mivel a tésztát elő kell sütni, majd újból sütni, de egyáltalán nem nehéz. A végleges sütés természetesen más krémmel megtöltve történik. A pite hozzávalói valójában az év bármely szakában beszerezhetőek, de a gesztenye miatt ez mégis inkább egy tipikusan őszi-téli jellegű desszert.

hozzávalók / 8 adag

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós linzer

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és kb. 23 cm átmérőjű, kör alakú (kilisztezett) piteformába nyújtófa segítségével belerakjuk.
  2. Kicsit megszurkáljuk, majd 170 fokon kb. 6-7 percig vakon sütjük. Az elősütött pitét kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.
  3. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, ha kell, le is turmixolhatjuk, hogy szép sima állaga legyen.
  4. A krémet az elősütött tésztára öntjük, majd visszarakjuk a sütőbe, és további 30-40 percig sütjük.
  5. Ha elkészült, alaposan kihűtjük.

Tojáshab

  1. A tojásfehérjéből és porcukorból sűrű, kemény habcsókszerű habot készítünk.
  2. A pite tetejére halmozzuk, és rusztikusan elkenjük, kis csúcsokat formálunk spatula segítségével.
  3. Zsebsárkánnyal karamellizáljuk a habot, amíg kis színt kap.
  4. Ha ezzel megvagyunk, már fogyaszthatjuk is a pitét!
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 95
össznézettség: 7 391
elküldve: 1
receptkönyvben: 164
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyepite, habos pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

614
finomliszt 150 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőmargarin 100 g
porcukor 50 g
tojássárgája 1 db
joghurt 2 ek
1 csipet
fahéj 1 késhegynyi
gesztenyemassza 250 g
mascarpone 300 g
tojás 3 db
fahéj 1 késhegynyi
vaníliás cukor 1 csomag
rum 2 ek
porcukor 50 g
tojásfehérje 3 db
porcukor 300 g
1 csipet