r
Nosalty Logó

Habos gesztenyepite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Habos gesztenyepite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Összesen 616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Összesen 4923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 4923 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 311 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Elkészítés

Kakaós linzer

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és kb. 23 cm átmérőjű, kör alakú (kilisztezett) piteformába nyújtófa segítségével belerakjuk.
  2. Kicsit megszurkáljuk, majd 170 fokon kb. 6-7 percig vakon sütjük. Az elősütött pitét kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.
  3. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, ha kell, le is turmixolhatjuk, hogy szép sima állaga legyen.
  4. A krémet az elősütött tésztára öntjük, majd visszarakjuk a sütőbe, és további 30-40 percig sütjük.
  5. Ha elkészült, alaposan kihűtjük.

Gesztenyekrém

  1. A tojásfehérjéből és porcukorból sűrű, kemény habcsókszerű habot készítünk.
  2. A pite tetejére halmozzuk, és rusztikusan elkenjük, kis csúcsokat formálunk spatula segítségével.
  3. Zsebsárkánnyal karamellizáljuk a habot, amíg kis színt kap.
  4. Ha ezzel megvagyunk, már fogyaszthatjuk is a pitét!
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 22617
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos gesztenyepite
Vénusz 80 recept

Imádjuk a gesztenyét, minden formájában, így született meg ez a pite is. Alul kakaós, omlós tészta, benne mascarponés gesztenyekrém, a tetején pedig könnyű, karamellizált tojáshab vár Rád.Az elkészítése egy kicsit bonyolultnak tűnhet, mivel a tésztát elő kell sütni, majd újból sütni, de egyáltalán nem nehéz. A végleges sütés természetesen más krémmel megtöltve történik. A pite hozzávalói valójában az év bármely szakában beszerezhetőek, de a gesztenye miatt ez mégis inkább egy tipikusan őszi-téli jellegű desszert.

Hozzávalók

Kakaós linzer

Gesztenyekrém

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...