r
Nosalty Logó

Áfonyás-narancsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás-narancsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2479 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2941 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 2479 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy narancsot alaposan megmosunk, szárazra töröljük. Sárga héját lereszeljük, félretesszük. Levét kicsavarjuk.
  2. A narancslét felforraljuk az aszalt áfonyával, majd lehúzzuk a tűzről, félretesszük kihűlni, miközben a gyümölcs magába szívja a narancs levét.
  3. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az írót és a lágy vajat, és alaposan kikeverjük, majd hozzátesszük a narancsleves gyümölcsöt, a vaníliát, végül beleforgatjuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet.
  4. A tésztát elosztjuk 12 egyenlő részre, szilikon formába töltjük.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2045
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Áfonyás-narancsos muffin
Évi néni 1830 recept

Nagy receptgyűjtést rendeztem a Food Network-ön. Ez is egy közülük. Nagyon finom ízű, szinte abbahagyhatatlan volt a süti. 12 db lett belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Eva neni! A narancshej mikor keruljon a tesztaba?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?