Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-narancsos muffin

Áfonyás-narancsos muffin
Áfonyás-narancsos muffin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy receptgyűjtést rendeztem a Food Network-ön. Ez is egy közülük. Nagyon finom ízű, szinte abbahagyhatatlan volt a süti. 12 db lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy narancsot alaposan megmosunk, szárazra töröljük. Sárga héját lereszeljük, félretesszük. Levét kicsavarjuk.
  2. A narancslét felforraljuk az aszalt áfonyával, majd lehúzzuk a tűzről, félretesszük kihűlni, miközben a gyümölcs magába szívja a narancs levét.
  3. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az írót és a lágy vajat, és alaposan kikeverjük, majd hozzátesszük a narancsleves gyümölcsöt, a vaníliát, végül beleforgatjuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet.
  4. A tésztát elosztjuk 12 egyenlő részre, szilikon formába töltjük.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös muffin, áfonyás muffin, narancsos muffin áfonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ameva
ameva Sun, 2014-06-15 00:16

Kedves Eva neni! A narancshej mikor keruljon a tesztaba?

621
vörösáfonya 10 dkg
narancslé 1.3 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
tönkölybúza liszt 30 dkg
vaj 12 dkg
gyümölcscukor 8 dkg
író 1.5 dl
tojás 2 db
vanília kivonat 1 teáskanál
1 csipet
sütőpor 2 teáskanál