Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-írós muffin

Áfonyás-írós muffin
Áfonyás-írós muffin
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Áfonya helyett szederrel, cseresznyével vagy meggyel is készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát megmossuk, jól lecsepegtetjük.
  2. A tojást kézi mixerrel habosra keverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot hozzákeverjük, majd a vajat és az írót is hozzáadjuk, és jól elvegyítjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.
  3. A masszát eloszlatjuk a muffin tepsi papírral kibélelt mélyedéseibe (12 muffin lesz belőle).
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, 10 percig állni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve hűlni hagyjuk. Ízlés szerint porcukrot szórhatunk rá.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Adriennke26

Mióta szakács: 2013.05.15.
32 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás muffin, írós áfonyás muffin, áfonyás muffin íróval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

708
áfonya 250 g
finomliszt 275 g
sütőpor 2 tk
tojás 1 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 125 g
író 250 ml