Áfonyás muffin Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
510
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3062
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
22.7g áfonya13 kcal
-
11.3g vaj81 kcal
-
12.3g cukor47 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
11.3g tej6 kcal
-
31.8g finomliszt116 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
278
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
510
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 117.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2100.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 903 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 449.1 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 346.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1017 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 750 micro
Összesen
3062
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
-
250 g áfonya
-
135 g cukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
125 ml tej
-
350 g finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
0.3 tk só
Elkészítés
- Az áfonyát megmossuk, hagyjuk szűrődni. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy 12 mélyedéses muffin formát kivajazunk.
- A vajat felolvasztjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot habverővel a forró vajhoz keverjük, majd hozzá keverjük a tojásokat és a tejet. Hozzádolgozzuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, majd a végén óvatosan hozzákeverjük az áfonyát.
- A masszát elosszuk az előkészített muffin forma mélyedéseibe. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20-22 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 22 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10558
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Gyors, egyszerű és finom. A muffint elkészíthetjük más gyümölccsel is: meggy, szeder, málna, ribizli, szilva…