r
Nosalty Logó

Néger charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néger charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9973.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    3227 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2795 mg
  • Nátrium
    3281 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    924.2 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 5428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Előkészítünk 1 nagyon nagy tálat és 2 közepeset (vagy 2 nagy tálat, én csak így fértem el).
  2. A nagy tál a 10 tojásfehérjéhez szükséges, amit a vaníliás cukrokkal kemény habbá verünk.
  3. Mivel két adag piskótamasszát készítünk, ezért a tojássárgákat elosztjuk, 5-5-öt a másik két tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 ek cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is.
  4. Végül a 2-2 ek kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 ek lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. (Úgy találtam, hogy túl darabos a massza, ezért még 1-1 ek tejjel lazítottam őket.)
  5. Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba.
  6. Süőpapírral bélelt tepsiben az egyik tál felét szétoszlatjuk, és mehet a sütőbe, 5 percig nagy lángon, + 5-10 percig kis lángon sül.
  7. Ha kivettük az első sütetet, a papírral együtt feltekerjük, és vizes konyharuhába csavarjuk a papíros hengersütit.
  8. Még 3-szor megismételjük ezt, s lesz 4 tekercsünk. (Isteni kakaós az illatuk.)
  9. Most elkészítjük a töltelék krémet. Megfőzzük a vaníliapudingot (forralunk tejet, egy kis tejben összekeverjük csomómentesre a pudingport és 4 ek cukrot, meg az aromát, végül összeöntés, és tűzön kavargatjuk, míg besűrűsödik teljesen).
  10. Az első tekercset kigördítjük, levesszük róla a papírt, s megkenjük egy pár evőkanálnyi pudinggal, s beszórhatjuk rokokóval. Majd visszatekercseljük. Megtöltjük a többi tekercset is. (A puding nem fog mind elfogyni, ez nem baj, még felhasználjuk.)
  11. Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával.
  12. A tekercseket, 3 rudat kb. 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk (a szélüket levágjuk, ami nem tökéletes karikát ad, ez lesz a foltozó anyagunk).
  13. A tálat immár a tekercskarikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő, apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk. (1 rúd tekercset tegyünk félre az aljához).
  14. 800 ml tejet tegyünk fel forrni, addig mi 400 ml tejben, összekeverjük a 3 csokis pudingport 9 ek cukorral, a kakaóporral, vanília aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.
  15. A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.
  16. Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni. Először csokipuding, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz.
  17. A kekszre öntsük a maradék vaníliapuding felét, itt is szórhatunk rá rokokót, csak díszítésből. (Nekem még maradt a 3. tekercsemből egy kicsi, ezt is beletettem a közepébe,)
  18. Majd újra csokipuding, meggy, keksz, vaníliapuding, meggy, és végül megint csokipuding, míg el nem lepi a tál falát.
  19. Végül elfedjük a 4 rúd kis sütikarikáival, itt is betömködjük a lyukakat, és a kezünkel egy kicsit szorítsuk össze a sütit, hogy ne legyenek kiálló darabok, s hogy egybe legyen.
  20. Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.
  21. Következő nap egyszerűen kibontjuk, ráteszünk egy tálat, és együtt megfordítjuk őket, s kizuttyan a süti, amiről szintén egyszerűen lejön a csomagolás.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16239
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 08.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a különlegességeket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy különleges szülinapi tortával szerettem volna kedveskedni a családnak, és így kialakult egy csokis Charlotte torta :). Képek a készítés menetéről itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/neger-charlotte.html

Hozzávalók

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!