r
Nosalty Logó

Amerikai almás pite martea konyhájából

NS
Amerikai almás pite martea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

844
Kalória
6.7g
Fehérje
101.8g
Szénhidrát
47.9g
Zsír
233.8g
Víz
124.7g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
53.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 844 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 4218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 844 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    2403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    508.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 4218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a legegyszerűbben egy konyhai robotgépen készíthetjük el. Abba egyszerűen csak bedobjuk a hozzávalókat, a vajat kockára vágva és megvárjuk, hogy a gép simára keverje. Robotgép nélkül a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  2. A kész tésztát folpackba csomagolva a hűtőbe (ha sietünk fagyasztóba) tesszük, amíg előkészítjük az almákat.
  3. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk
  4. Ha a tészta elég hideg és nyújtható, két részre osztjuk, az egyik fele kicsit nagyobb legyen, mint a másik.
  5. Először a nagyobbikat nyújtsuk ki nem túl vastagra úgy, hogy apiteformát kibélelhessük vele. Ha a tészta szélen kilógna, azt vágjuk le, és a kisebbik féllel azt is kinyújthatjuk.
  6. A kockára vágott almát a formában lévő tésztára tesszük.
  7. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd felcsíkozva, rácsként helyezzük az almára.
  8. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, kis lángon belekeverjük a lisztet és csomómentesre keverjük. Továbbra is kis lángon hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik.
  9. A sűrű öntetet a pitére öntjük egyenletesen elosztva.
  10. Előmelegített sütőben 220 fokon 15 percig, ezután 175 fokon újabb 35-40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Javasolt a piteforma alá tenni valamit, mert az almákból távozó nedvesség és az olvadó öntet hajlamos kifolyni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Minden amerikai filmben pitéket sütnek, kíváncsi voltam, miért is imádják annyira az amerikaiak. A tészta és a töltelék receptet külön-külön találtam, a végén nagy kedvenc lett. Finom, édes.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek