Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai almás pite martea konyhájából

Amerikai almás pite martea konyhájából
Amerikai almás pite martea konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden amerikai filmben pitéket sütnek, kíváncsi voltam, miért is imádják annyira az amerikaiak. A tészta és a töltelék receptet külön-külön találtam, a végén nagy kedvenc lett. Finom, édes.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a legegyszerűbben egy konyhai robotgépen készíthetjük el. Abba egyszerűen csak bedobjuk a hozzávalókat, a vajat kockára vágva és megvárjuk, hogy a gép simára keverje. Robotgép nélkül a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  2. A kész tésztát folpackba csomagolva a hűtőbe (ha sietünk fagyasztóba) tesszük, amíg előkészítjük az almákat.
  3. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk
  4. Ha a tészta elég hideg és nyújtható, két részre osztjuk, az egyik fele kicsit nagyobb legyen, mint a másik.
  5. Először a nagyobbikat nyújtsuk ki nem túl vastagra úgy, hogy a piteformát kibélelhessük vele. Ha a tészta szélen kilógna, azt vágjuk le, és a kisebbik féllel azt is kinyújthatjuk.
  6. A kockára vágott almát a formában lévő tésztára tesszük.
  7. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd felcsíkozva, rácsként helyezzük az almára.
  8. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, kis lángon belekeverjük a lisztet és csomómentesre keverjük. Továbbra is kis lángon hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik.
  9. A sűrű öntetet a pitére öntjük egyenletesen elosztva.
  10. Előmelegített sütőben 220 fokon 15 percig, ezután 175 fokon újabb 35-40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Javasolt a piteforma alá tenni valamit, mert az almákból távozó nedvesség és az olvadó öntet hajlamos kifolyni.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 099
elküldve: 10
receptkönyvben: 194
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

martea

Mióta szakács: 2012.02.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, almatöltelékes pite, amerikai pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

844
finomliszt 250 g
6 g
vaj 205 g
víz 120 ml
alma 6 db
vaj 85 g
finomliszt 20 g
víz 45 ml
cukor 75 g
barna cukor 80 g