r
Nosalty Logó

A legfinomabb hamburgerbuci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
A legfinomabb hamburgerbuci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A "rántáshoz"

Tésztához

Kenéshez

Összesen 429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A "rántáshoz"

Tésztához

Kenéshez

Összesen 1287 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A "rántáshoz"

Tésztához

Kenéshez

Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1287 kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A "rántáshoz"

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

A "rántáshoz"

  1. A "rántáshoz" a lisztet elkeverjük a tejjel, majd alacsony lángon folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg ragacsos, ruganyos masszát nem kapunk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Tésztához

  1. A tésztához a hideg tejet, sót, élesztőt, cukrot, puha margarint és a kihűlt "rántást" egy tálban jól összegyúrjuk, majd 5-8 percen keresztül dagasztjuk. Tapadni fog eleinte ugyan, de minden egyes perccel lágyulni fog, bátran lisztezgessük a kezünket közben. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.
  2. Folpackkal letakarjuk a tálat és 1 órán át kelesztjük a tésztát. Ezután kivesszük, átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 4 kisebb, vagy pedig 2 nagyobb gombóccá formázzuk. Konyharuhával letakarjuk, majd 1 órát kelesztjük.

Kenéshez

  1. A gombócokat lekenjük, esetleg szezámmaggal meghintjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép aranyló árnyalatúak nem lesznek.
  2. Ha elkészültek, kis olvasztott vajba mártott tollecsettel még forrón vékonyan átkenjük őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2357
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legfinomabb hamburgerbuci
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

A "rántáshoz"

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek