Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 perces sült krumpli kuktában

7 perces sült krumpli kuktában
7 perces sült krumpli kuktában
17 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig próbálkozom valamivel, amivel egyszerű, gyors és finom köretet lehet készíteni. Szeretjük a krumplit, és igyekszünk változatosan elkészíteni. Ezt a receptet valahol olvastam, kipróbáltam, bejött. Ha valaki gyors és finom köretet szeretne, ajánlom!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Melegen tálalva, sültekhez tudom ajánlani.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk, mossuk.
  2. A kuktába tegyünk 1 ek olívaolajat, és tegyük bele a nagyobb cikkekre vágott, lecsorgatott krumplit (nem kell szárazra törölni). Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. Zárjuk le a kuktát, és az első "kuktahangtól" számítva, nagy lángon 7 percig sütjük (nem kell önteni az olajon kívül semmi folyadékot alá, amit a krumpli tartalmaz, elég).
  4. 7 perc után zárjuk el a lángot, várjunk, míg a nyomás elmegy a kuktából, és csak utána nyissuk ki!

  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 52 949
elküldve: 16
receptkönyvben: 590
elkészítve: 23/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
konyhatechnológia: kukta
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült krumpli zsírszegényen, sült krumpli light

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Tue, 2013-12-03 23:24

Kedves Józsi!
Általam már ismert ez az elkészítési mód, - bár inkább pároltnak nevezném, de ne legyek szőrszál hasogató - alkalmazom és bevált, nálunk kedvelt, gyakori köret. Ami eltérés az a sütési idő (nálam 5 perc, jelzéstől számítva), valamint nagy lángon csupán jelzésig hagyom, utána elegendő a takarék, majd miután a gázt elzártam a kukta bilincseit oldom, de kivárom amíg magától nyílik.
A hozzászólóknak egy jó tanács, ajánlom a lángelosztó vas lap használatát, (leginkább piacokon beszerezhető 1/2 cm vastag) így elkerülhető, hogy ennyi idő alatt leégjen víz nélkül, valamint nem mindegy gáz esetén sem, hogy melyik nagy lángot használjuk (ne a legnagyobbat, inkább a közepest).

Változat: a petrezselymes mellett próbáljátok ki a zeller zöldes és az isteni kapros krumplit is, nem bánjátok meg. Biztos siker!

üdvözlettel: Almási Margó

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Wed, 2013-12-04 18:51

Kedves Margó! Örülök az építő hozzászólásodnak, ismét tanultam, köszönöm szépen!
Egyébként valóban nem sül "agyonra", de nekem nagyon tetszik.

Üdvözlettel; Tábori József.

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sat, 2012-10-06 19:09

Kedves Józsi!
Most próbáltam ki,sajnos nem úgy sikerült,ahogy gondoltam,pedig új kuktám van.Az alja kissé odaégett,a teteje meg még jó hogy nem égett meg,mert legalább volt mit a sülthúsi mellé adni. Maradok ennél a változatnál csak petrezselymesen.Vagy talán én szúrtam el valamit????
Üdv:Ági

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Sat, 2012-10-06 19:24

Kedves Ági!
Így nem tudom megmondani mi történt, énszerintem ne add föl!
Egy kicsit nekem is leszokta kapni néha, de még nem égett oda úgy mint írtad.
Lehet a krumpli fajtája esetleg, én a nem szét fővőset szoktam használni?!
Remélem tudtam segíteni!
Üdv; Józsi.

Noplastic
Noplastic Sat, 2012-09-29 20:57

Nos szerintem többféle kukta van, az enyémmel a leírt módon sikerült felidéznem a tábortűzben sütött égett krumpli fílinget (de akkor előtte kenuztam 30-50km-t), az elkészítési időben szerzett nyereséget pedig a beleégett krumpli kitakarítására felhasználnom.

Control
Control Tue, 2012-09-25 08:41

Nagyon jó recept, nem macerás, és hamar készen van. Általában fűszerkeveréket szoktam belekeverni só helyett pl. flekken, így magában is finom, persze a hús nem rontja el :)
Köszönjük!

wuff23
wuff23 Mon, 2012-07-23 13:52

Finom és gyors! A férjem most készítette el ebédre. Nem rég vettük a kuktát és próbálja maximálisan kihasználni. :) Köszönjük a receptet!

ihevesi
ihevesi Mon, 2012-01-02 20:17

Ez nagyon jóóóóó! Nagyon finom lett, és pont úgy néz ki, mint a képen. Köszönöm.

Rohamka
Rohamka / Rohamka Mon, 2010-04-26 06:30

Kipróbáltam, mert megtetszett! Isteni lett!! Bár nekem jól leragadt a kukta aljára, holott rendszeresen megrázogattam, de ezt leszámítva, valóban kiváló a recept! Köszönöm, hogy megosztottad!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-04-16 20:52

Ó kedves Józsi, félre ne érts, nem a recept, és elkészítése ellen akartam szólni, csak valóban megtörtént velünk az eset. Attól függetlenül persze azóta is használunk időnként kuktát. A legjobbakat: Mrs Smith

demenybandi
demenybandi / demenybandi Fri, 2010-04-16 20:32

Azt még elfelejtettem írni a petrezselymes változathoz, hogy egy ici-pici víz (mennyiségtől,és krumpli fajtájától függően) kell alá, és a 7 perc alatt egyszer-kétszer érdemes megrázni a kuktát.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-04-16 20:12

Én is ezt mondtam, amíg fel nem robbant a kuktánk a csülökkel... csak úgy úszott a forró vízben a konyha!:-D Mrs Smith

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Fri, 2010-04-16 19:31

Kedves Juci!
Pedig nem kell tőle félni.
A mai kukták már duplán vannak biztosítva, kizárt hogy bármi gond legyen,
egyedül a nyitásra kell nagy gondot fordítani!!!!!!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-04-16 19:02

Egyetlen baj van vele, hogy félek a kuktától...ez most komoly...pedig nem vagyok fóbiás... :))))))))) De biztos nagyon fini lehet..az egy ek. olajjal sütő Tefal magyar változata.
Üdv, Juci

demenybandi
demenybandi / demenybandi Fri, 2010-04-16 18:21

Üdv mindenkinek!

Én is ismerem ezt a receptet, régóta így csinálom, és mindenkinek ajánlom! Gyors, egyszerű, és nem kell "szórakozni" vele! Bár nálunk ez nem sült krumpli, hanem petrezselymes! A recept u.a, csak az olajon előtte ép hogy megdinsztelem a petrezselymet, rá a burgonya, fedő, és indul az óra!

loncsi
loncsi Fri, 2010-04-16 18:15

Kedves Józsi!
Bocs a keresztelőért! Nem vagyok magamnál;()
Szeretettel
A keresztanyád;()

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Fri, 2010-04-16 15:35

Kedvas Loncsi!
Szerintem nem fog csalódász okozni, nagyon finom.
Jóétvágyat hozzá!!
Üdvözlettel; Tábori József.

loncsi
loncsi Fri, 2010-04-16 11:40

Kedves Tábori István!
Ez érdekes újdonság, ki fogom próbálni.
Szeretettel
loncsi

130
burgonya 1 kg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint