Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sült burgonya

Sajtos sült burgonya
Sajtos sült burgonya
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom köret. Kívül ropogós,  belül omlós.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk.
  2. Kanálba helyezzük egyesével a krumplikat, majd 3 mm-enként éles késsel a kanál pereméig bevágjuk őket.
  3. Kivajazott tűzállo tálba rakjuk. Az olvasztott vajjal bekenjük a burgonyákat. Sózzuk, borsozzuk.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Közben a sütőtálban lévő vajjal kenegessük  a krumplikat.
  5. 40 perc elteltével a tetejükre szórjuk a sajtot és további 20 percig sütjük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 742
elküldve: 3
receptkönyvben: 444
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas-sajtos sült krumpli, sajtos sült krumpli, sajtos egészben sült krumpli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-08-30 10:46

Kedves Glaser,

köszönettel eltettem a receptet, a holnapi vendeglatas lesz a premier. Hogy gyorsabban menjen, ma megfözöm a krumplikat - gondolom igy is OK.

Kellemes hetveget kivanok: Marti

glaser
Glaser / glaser Sun, 2015-08-30 11:13

Kedves Marti! Szerintem ellehet kesziteni fött vagy esetleg csak felkeszre fött burgonyaval is. Üdv: Maria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-09 08:52

Andi konyhája!! Sündisznó burgonya néven található!!

Gelencser Marta
Gelencser Marta Sun, 2009-09-27 17:44

Ma megsütöttem és nagyon finom lett.Annyi külnbséggel,hogy nem tettem rá borsot és trappista sajttal szórtam meg.Mellé sült galambhusi volt,amit sütőzacskóba tettem és a belsejében volt egy alma,valamint beszórtam majorannával.Így a kettő együtt isteni volt!Glaser köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-09-25 11:29

Kedves Glaser!
Ez csudi szép, gondolom finom is! Hőlégkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kell sütni?

263
burgonya 1 kg
vaj 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 30 g