r
Nosalty Logó

Sajtos sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sajtos sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1055 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 263 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1055 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk.
  2. Kanálba helyezzük egyesével a krumplikat, majd 3 mm-enként éles késsel a kanál pereméig bevágjuk őket.
  3. Kivajazott tűzállo tálba rakjuk. Az olvasztott vajjal bekenjük a burgonyákat. Sózzuk, borsozzuk.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Közben a sütőtálban lévő vajjal kenegessük a krumplikat.
  5. 40 perc elteltével a tetejükre szórjuk a sajtot és további 20 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 36153
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 25.

Ajánló

Sajtba-sonkába göngyölt szűzpecsenye mellé kitűnő.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom köret. Kívül ropogós,  belül omlós.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Kedves Glaser! Ez csudi szép, gondolom finom is! H?légkeveréssel vagy alsó-fels? sütéssel kell sütni?

Glaser

Kedves Klarissz! Also-felsö sütessel kell sütni.

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem és nagyon finom lett.Annyi külnbséggel,hogy nem tettem rá borsot és trappista sajttal szórtam meg.Mellé sült galambhusi volt,amit süt?zacskóba tettem és a belsejében volt egy alma,valamint beszórtam majorannával.Így a kett? együtt isteni volt!Glaser köszi!

Törölt felhasználó

Andi konyhája!! Sündisznó burgonya néven található!!

Marti48

Kedves Glaser, köszönettel eltettem a receptet, a holnapi vendeglatas lesz a premier. Hogy gyorsabban menjen, ma megfözöm a krumplikat - gondolom igy is OK. Kellemes hetveget kivanok: Marti

Glaser

Kedves Marti! Szerintem ellehet kesziteni fött vagy esetleg csak felkeszre fött burgonyaval is. Üdv: Maria

Marti48

Köszönöm! Hejaban fözöm meg, es majd holnap hamozom. Üdv! Marti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek