r
Nosalty Logó

Banános sajttorta

Hencsibaba
Banános sajttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

1378
Kalória
25.9g
Fehérje
101.2g
Szénhidrát
99.9g
Zsír
80.7g
Víz
42.6g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
61.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    399.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2495.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 5509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A banánokat tegyük a fagyasztóba. Amint a héjuk fekete lesz, vegyük ki, hámozzuk meg, hagyjuk felengedni, majd pürésítsük a gyümölcsöket.
  2. A kekszet daráljuk durvára, és keverjük össze a puha margarinnal. A kekszalapot nyomkodjuk a kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul.
  3. A tejszínt verjük fel.
  4. A mascarpone-t keverjük simára a kétféle cukorral.
  5. A mogyoróvajat habverő segítségével kicsit lazítsuk fel, majd dolgozzuk a mascarpon-s krémbe.
  6. Végül adjuk hozzá előbb a banánpürét, azután a habtejszínt, és lágyan forgassuk össze. A banános krémet osszuk szét a kekszalapon, és egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.
  7. Tálalás előtt díszítsük a felkarikázott banánnal, és a megolvasztott tortabevonóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Tepsi mérete: 22

Ez nem saját recept, egy újságban találtam, gondoltam megosztom veletek. Nagyon intenzív ízkavalkád jellemző a tortára. Valakinek vagy nagyon ízlik, vagy nagyon nem:). Nincs köztes út.:) Nálunk nagyon bejött!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...