Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános sajttorta

Banános sajttorta
Banános sajttorta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem saját recept, egy újságban találtam, gondoltam megosztom veletek.
Nagyon intenzív ízkavalkád jellemző a tortára. Valakinek vagy nagyon ízlik, vagy nagyon nem:). Nincs köztes út.:)
Nálunk nagyon bejött!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánokat tegyük a fagyasztóba. Amint a héjuk fekete lesz, vegyük ki, hámozzuk meg, hagyjuk felengedni, majd pürésítsük a gyümölcsöket.
  2. A kekszet daráljuk durvára, és keverjük össze a puha margarinnal. A kekszalapot nyomkodjuk a kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul.
  3. A tejszínt verjük fel.
  4. A mascarpone-t keverjük simára a kétféle cukorral.
  5. A mogyoróvajat habverő segítségével kicsit lazítsuk fel, majd dolgozzuk a mascarpon-s krémbe.
  6. Végül adjuk hozzá előbb a banánpürét, azután a habtejszínt, és lágyan forgassuk össze. A banános krémet osszuk szét a kekszalapon, és egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.
  7. Tálalás előtt díszítsük a felkarikázott banánnal, és a megolvasztott tortabevonóval.

  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 748
elküldve: 7
receptkönyvben: 232
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Hencsibaba

Mióta szakács: 2011.01.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta banánnal, mascarpone-s banántorta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszóka
weby / nyuszóka Sat, 2011-12-24 00:20

Most készültem el vele. A krém isteni, bár nem vártam meg míg a banán héja megbarnul a fagyóban(ez nem tudom mennyire fontos!?), és mogyoróvaj hiányában nutellát tettem bele. Most pedig alszom egyet, hogy holnap megkóstolhassam az egészet egyben. :) Amúgy nagyon jó és egyszerű recept! Örülök, hogy megtaláltam! :)

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Sat, 2011-12-24 08:31

Szia!
A banánhéj barnulás nem lényeg:). Azt nem tudom,h nutellával milyen lesz,mert a mogyoróvaj az sós,a nutella édes!DE ha azt írod,h finom,én annak örülök! Remélem ízleni fog!
Hencsibaba

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Sat, 2011-03-26 19:03

Kedve mislenbaba!
Igazollak!Igazollak!:)
Itt a nosalty-n volt olyan aki rakott fel "házi mascarpone" receptet......... azt nem próbáltad még?

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sat, 2011-03-26 19:08

Nem. Megmondom őszintén, hogy nincs kedvem tejfölt, tejszínt(ezt már mondjuk próbáltam, , pont a piacon vett házi tejből, de hagyjuk:-( )meg ilyeneket készíteni. Ja, azt nem mondtam, hogy milyen drága. Drágább mint a mascarpone.

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Sat, 2011-03-26 15:56

Lehet,h a mascarpone patronálja, de lehet,h nem,........ezt sosem fogod megtudni!
Egyébként a finom sajtorta MASCARPONE-ból készül!
További szép napot Neked!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-03-26 14:52

Van néha olyan érzésem, hogy ezt az oldalt a mascarpone szponzorálja.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-03-26 16:15

Talán csak egyre többen jönnek rá, hogy ha igazán finom krémet akarsz a sütibe, ne valami vacak pudingporból, margarinból csináld - persze ha van rá lehetőséged...
Nem azért mert trendi, hanem mert összehasonlíthatatlanul finomabb - még akkor is, ha nem magyar cucc, és sokak a patriotizmus közepette elvből szembeállnak mindennel, ami külföldi.
Nyugodtan.
De akkor is finomabb. :-)
Nem mellesleg a mascarpone nem márka. Nem tud szponzorálni. Csak egy fajtanév, mint modjuk az ementáli.

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sat, 2011-03-26 18:44

Milyen jó is lenne, ha lenne ilyesmi magyarban. Már írtam, de most itt van a szigethalmi Hencsibaba aki talán igazolni is tud. Itt vasárnaponként (meg csütörtökön) van piac. Házi tejtermékeket árulnak. Kérdem az eladót, hogy ez a sajtkrém sótlan? Lehet sütibe tenni, mert ha igen, akkor ezt fogom venni, nem a mascarponét, hogy mindenki jól járjon. Ja ja ja. Persze, igen nyugodtan. Szerintetek? Olyan sós vót, hogycsakna. Miért nem lehet teljesen só nélkül, kifejezetten sütikbe való tejszínes sajtkrémet kapni?
Ők készítik, akkor nem értem ......Én biztos addig kísérletezgetnék, amíg meg nem ütném a mascarpone szintjét!!!
Csak ezt akartam magamból kiadni :-D♥

1372
banán 2 db
keksz 150 g
margarin 50 g
habtejszín 150 ml
mascarpone 400 g
porcukor 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
mogyoróvaj 240 g
banán 1 db
tortabevonó 50 g