közel-keleti konyha

5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Dimashky-Korompai Tímea

4 fullos közel-keleti húsos fogás, ami köröket ver a gyrosra

Felejtsd el egy kis időre, az utak menti bódékban árult, száraz krumplival és fonnyadt salátával kínált gyrost, és próbálj ki helyette egy hihetetlenül finom közel-keleti húsos fogást, ami tele van ízekkel és aromákkal! Tudjuk, hogy nem minden esetben olyan könnyű ezeket a finomságokat megkóstolni, mint egy gyrost, de szeretnénk, ha legalább megismernéd őket.

Dimashky-Korompai Tímea

5 közel-keleti sós sütemény, ami csak arra vár, hogy megismerd

Ha belépünk egy hazai pékségbe, akkor azonnal szembe találjuk magunkat egy seregnyi kakaós csigával, túrós batyuval, virslis párnával meg sajtos rúddal. Na de vajon milyen sós sütemények várnak ránk, ha betérünk egy közel-keleti pékségbe? Most csokorba szedtük neked a legnépszerűbb finomságokat, és azt is, hogy milyen különbségek akadnak egy magyar és egy közel-keleti pékség között!

Dimashky-Korompai Tímea

5+1 ízes-zamatos közel-keleti sajt, ha unod a mackót

Ha a közel-keleti ételekre gondolunk, akkor általában a kebab és társai jutnak eszünkbe, pedig különlegesebbnél különlegesebb sajtfélékkel büszkélkedhet a régió gasztronómiája. Nem szeretném túlhájpolni a közel-keleti sajtféléket, de ha szereted a fűszeres, krémes, grillezhető és süthető finomságokat, akkor ezeket is imádni fogod.

Dimashky-Korompai Tímea

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek