4 ínycsiklandozó közel-keleti leves, ami (szerintünk) a legfinomabb

Talán nem túl nagy meglepetés, hogy nemcsak mi, magyarok vagyunk oda a lélekmelengető, laktató és gazdag levesekért, hanem a közel-keleti régióban élők is. Akadnak különbségek természetesen a magyar és a közel-keleti levesek között, de elsősorban az alapanyagokban és elkészítési módszerekben találunk eltéréseket. Most csokorba szedtük a mi kedvenceinket!

A közel-keleti konyha olyan, mint egy évszázados történelemmel szőtt faliszőnyeg, amelyet a különböző kultúrák és az ősi kereskedelmi utak (például Levante-kereskedelem) mentén zajló árucsere nagy mértékben befolyásolt. A számtalan kulináris finomság közül kiemelkednek a közel-keleti régió levesei, melyek hagyománya rendkívül mélyen gyökerezik a helyi kultúrákban. Ebben a cikkben közelebbről is bemutatunk neked négy közel-keleti levest, bepillantást engedve ezen ételek ízvilágába, különleges alapanyagaikba és elkészítési módjukba.

Nézd meg a galériában, melyek a (szerintünk) legfinomabb közel-keleti levesek!

Még több közel-keleti érdekességről olvashatsz itt:

5 közel-keleti sós sütemény, ami csak arra vár, hogy megismerd

Ha belépünk egy hazai pékségbe, akkor azonnal szembe találjuk magunkat egy seregnyi kakaós csigával, túrós batyuval, virslis párnával meg sajtos rúddal. Na de vajon milyen sós sütemények várnak ránk, ha betérünk egy közel-keleti pékségbe? Most csokorba szedtük neked a legnépszerűbb finomságokat, és azt is, hogy milyen különbségek akadnak egy magyar és egy közel-keleti pékség között!

Dimashky-Korompai Tímea

4 közel-keleti saláta, ami legalább olyan jó, mint az uborkasaláta

Ha salátákról van szó, akkor nekünk, magyaroknak is megvannak a nagy kedvenceink, így például a tejfölös, ecetes, pirospaprikával megszórt uborkasaláta. És ahogy mi sem tudjuk elképzelni a hétvégi rántott húst az említett saláta nélkül, úgy a közel-keleti országokban élők sem tekintik teljesnek a menüt, ha hiányzik az étkezőasztalról a gazdag és frissítő saláta. Most bemutatjuk a régió leghíresebb salátáit!

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami érdekelhet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek