5 ellenállhatatlan közel-keleti grillezett hús, amit ki kell próbálnod

Fedezd fel a közel-keleti konyha gazdag ízvilágát öt különleges grillezett húsétellel, amelyek nemcsak a helyi kultúrában gyökereznek mélyen, hanem a magyar ízlésnek is tökéletesen megfelelnek. Ismerd meg a shaqaf, kebab, shish tawook, castaletta és masgouf ínycsiklandó világát!

A közel-keleti konyhában több évszázados hagyománya van a grillezésnek. A közös étkezések és a szabadtéri sütögetések elsősorban a családokat és barátokat hivatottak összehozni, miközben finomabbnál finomabb ételek készülnek a faszén felett.

A helyi fűszerek, mint a kömény, koriander, kurkuma és friss zöldfűszerek, egyedi karaktert adnak ezeknek a grillezett húsételeknek, amelyek a faszénen való sütés során még inkább kibontakoznak.

A shaqaf (grillezett marhakockák), a darált húsból készült kebab, a csirkéből készített shish tawook, a zamatos castaletta (bárányborda) és a grillezett ponty, azaz masgouf, mind-mind olyan fogások, amelyek felejthetetlen közel-keleti ízeket kínálnak. Lépj be te is a közel-keleti grillezés világába, és engedd, hogy ezek a fogások új színt vigyenek a nyári grillezésbe!

Nézd meg a galériában, mely közel-keleti grillezett húsokat érdemes kipróbálnod, katt a képre!

Még több közel-keleti különlegességről olvashatsz itt:

7 alulértékelt közel-keleti fűszer, ami többet tud, mint a paprika

Nem is hinnéd, hogy mennyi izgalmas és különleges közel-keleti fűszer rejtőzik az áruházak polcain, ami csak arra vár, hogy te végre kipróbáld a konyhában. Ezért ha legközelebb mész bevásárolni, akkor arra biztatlak, nézz át az oregánó és a paprika tasakok tömegein és tedd a kosaradba a citrusos ízű szumákot, a kakukkfüves zaatar-t, az aromás hétfűszerkeveréket, a karakteres kardamomot, a jellegzetes illatú római köményt, az aromás őrölt koriandert vagy a különleges görögszénát. Tarts most velem, és fedezd fel ezeknek a kulináris kincseknek az elbűvölő világát.

Dimashky-Korompai Tímea

5 közel-keleti sós sütemény, ami csak arra vár, hogy megismerd

Ha belépünk egy hazai pékségbe, akkor azonnal szembe találjuk magunkat egy seregnyi kakaós csigával, túrós batyuval, virslis párnával meg sajtos rúddal. Na de vajon milyen sós sütemények várnak ránk, ha betérünk egy közel-keleti pékségbe? Most csokorba szedtük neked a legnépszerűbb finomságokat, és azt is, hogy milyen különbségek akadnak egy magyar és egy közel-keleti pékség között!

Dimashky-Korompai Tímea

4 közel-keleti saláta, ami legalább olyan jó, mint az uborkasaláta

Ha salátákról van szó, akkor nekünk, magyaroknak is megvannak a nagy kedvenceink, így például a tejfölös, ecetes, pirospaprikával megszórt uborkasaláta. És ahogy mi sem tudjuk elképzelni a hétvégi rántott húst az említett saláta nélkül, úgy a közel-keleti országokban élők sem tekintik teljesnek a menüt, ha hiányzik az étkezőasztalról a gazdag és frissítő saláta. Most bemutatjuk a régió leghíresebb salátáit!

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami érdekelhet:

Címlapról ajánljuk

További cikkek