5+1 ínycsiklandozó közel-keleti, böjti fogás, ami hús nélkül telít el

Cibereleves, málé, laska és pattogatott kukorica – csak hogy párat említsünk azokból az ételekből, amelyeket itthon a régi időkben a nagyböjti időszak alatt fogyasztottak az emberek. Magyarországhoz hasonlóan a közel-keleti régió országaiban is megtalálhatók azok az ételek, amelyek fontos szerepet játszanak a böjt alatt.

Bár a közel-keleti konyha elsősorban ízletes bárányreceptjeiről és ínycsiklandozó sajtjairól híres, mégis évente több ezren tartózkodnak ezektől a fenséges ételektől 40 napig, helyette sok levest és salátát esznek. De ezenfelül is akad még rengeteg ínycsiklandó fogás, amelyet például a szíriai, libanoni, palesztin, jordániai, kuvaiti és egyiptomi keresztények fogyasztanak a nagyböjti időszak alatt. Most csokorba szedtük a legnépszerűbbeket, hogy te is kipróbálhasd őket még húsvét előtt!

Nézd meg a galériában, milyen ételeket fogyasztanak nagyböjt alatt a Közel-Keleten:

Még több közel-keleti érdekességről olvashatsz itt:

4 közel-keleti saláta, ami legalább olyan jó, mint az uborkasaláta

Ha salátákról van szó, akkor nekünk, magyaroknak is megvannak a nagy kedvenceink, így például a tejfölös, ecetes, pirospaprikával megszórt uborkasaláta. És ahogy mi sem tudjuk elképzelni a hétvégi rántott húst az említett saláta nélkül, úgy a közel-keleti országokban élők sem tekintik teljesnek a menüt, ha hiányzik az étkezőasztalról a gazdag és frissítő saláta. Most bemutatjuk a régió leghíresebb salátáit!

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami érdekelhet:

Címlapról ajánljuk