Ilyen egyszerű otthon fokhagymát termeszteni!
Kint és beltéren egyaránt próbálkozhatunk vele, és a siker majdhogynem garantált!
Szabó AnnaKint és beltéren egyaránt próbálkozhatunk vele, és a siker majdhogynem garantált!
Szabó AnnaMutatjuk, hogy milyen tavaszi zöldségeket és fűszernövényeket érdemes most beszerezned a kedvenc piacodon!
NosaltyTavasszal, amikor végre süt a nap és nyílnak a virágok, mindenki örülne egy kiskertnek. Ha saját kertje nem is, de erkélye vagy ablakpárkánya minden lakásnak van. És szerencsére vannak olyan fűszernövények, amik még a legegyszerűbb balkonládában is megélnek.
NosaltyMindennapi konyhai praktikáink közül az egyik kedvencünk, hogy ha szeretnénk meghosszabbítani a fűszernövények élettartamát, akkor betesszük a hűtőbe. Napi Tippünkben most azt is eláruljuk, melyik az a fűszernövény, aminél ezt kerüld el.
Szász NóriEgy finom lencse- vagy kelkáposzta-főzeléket szeretnél készíteni, vagy esetleg egy ütős páclevet? Ebben az esetben a babérlevél egy kihagyhatatlan hozzávaló, azonban felhasználás előtt érdemes megbizonyosodnod arról, hogy jó-e még a fűszer. Nem lesz nehéz dolgod, mert a Napi Tipp segít neked!
NosaltyMiért lesz fekete vagy barnás színű a bazsalikom levele? Vajon fel lehet használni az elszíneződött bazsalikomlevelet? Napi Tippünkből az összes égető kérdésedre választ kapsz!
NosaltyA mindennapokban számtalanszor nyúlhatunk friss koriander után, legyen szó vietnámi levesről, tacóról vagy egy friss mártogatósról a torillachipshez. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy ez a különleges növény a konyhán kívül is hasznos lehet, pedig számtalan jótékony hatása a bőrön közvetlenül is képes kifejteni a hatását!
NosaltyHa azt gondoljuk, hogy az ételek fűszerezése csak annyiból áll, hogy néhány ízes port beleszórunk a fazékba, akkor gondoljuk át a dolgot még egyszer! A mai Napi Tipp egy csodás módszert mutat, amitől a fűszerezés és az étel is a következő szintre lépnek.
Lakos BenedekMíg a meleg, napfényes hónapokban bőségesen állnak rendelkezésünkre a zöldfűszerek, ősszel sokan aggódnak amiatt, hogy mi legyen a kertben vagy balkonládában nevelt finomságaikkal, szüretelhetnek-e továbbra is friss bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, vagy muszáj áttérni a szárított változatokhoz. A jó hír, hogy egészen sok zöldfűszer viseli jól a hideget, sőt a fagyot is.
Szekeres DóraA fűszerek használata is ugyanúgy lehet szezonális, mint a zöldségeké, gyümölcsöké. Sőt, teljesen természetes ez a változás, hiszen az ízesítés és a felhasznált alapanyagok nem ugyanazok egyik hónapban sem. Lássuk, melyek az őszi nagyágyúk!
Lakos BenedekHa szereted magad csípni az ételbe a friss zöldfűszereket, tuti megpróbálkoztál mar azzal, hogy otthon termeszd a zsenge szépségeket. Sikerült? Nem? Segítünk!
NosaltyKíváncsi vagy, miként lehet a metélőhagymát hosszabb ideig eltenni? 4 különleges és ízletes eljárást hoztunk a Napi Tipp keretében!
Szász NóriA fűszer az étel (egyik) lelke: ez bizony minden évszakban igaz mondás. Persze a folyamatosan változó alapanyagok mindig más és más fűszereket kívánnak, most vegyük szemre ezek közül a nyáriakat.
Lakos BenedekNem csak sült húsok mellé ízletes fűszer a rozmaring, számos olyan jótékony hatása van a szervezetre, amiért érdemes otthon egy kis cserépbe vagy a kertbe ültetni.
Masszi- Rigó CsillaA Nébih kivonta a forgalomból a Mama Gyógynövényei Hibiszkuszvirág teát, mert idegen anyagot találtak benne.
NosaltyAz adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
NosaltyA gyerekes otthonokban a rendetlenség elkerülhetetlen. Éppen ezért nem mindegy, milyen munkalapot választunk a konyhába, ahol általában sok időt tölt együtt a család.
Szabó AnnaSokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Összeállt már nálatok a teljes karácsonyi menü? Hiszen pár nap, és ott ülünk a szépen megterített asztalnál, gyertyafényben úszó ünnepi hangulatban. Eheti kvízünk a karácsonyi menü klasszikusait sorakoztatja fel, akár inspirációként szolgálva.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...