Ebből tudod, hogy már nem jó a szárított, egész babérlevél

Egy finom lencse- vagy kelkáposzta-főzeléket szeretnél készíteni, vagy esetleg egy ütős páclevet? Ebben az esetben a babérlevél egy kihagyhatatlan hozzávaló, azonban felhasználás előtt érdemes megbizonyosodnod arról, hogy jó-e még a fűszer. Nem lesz nehéz dolgod, mert a Napi Tipp segít neked!

A babérlevél (Laurus) nem csak a főzelékek és pácok jó barátja, hanem a szívé is. A Földközi-tenger térségében őshonos fa illatos levele ugyanis koffeinsavban és antioxidánsokban gazdag, amik a kutatások szerint erősítik az erek falát, és csökkentik a rossz koleszterinszintet. De csak akkor lesz jó hatással az egészségünkre és a főzelékünkre, ha még jó a babérlevél. Az elöregedett levelek ugyanis teljesen íztelenek, semmilyenek lesznek. Most megmutatjuk, mi a jele annak, hogy már nem jó a levélfűszer.

Az elöregedett babérlevelek teljesen íztelenek

Mikor ajánlott kidobni a babérlevelet?

A szárított babérlevél nagyjából hat hónapig bírja a fűszertartóban, ezután pedig nagy valószínűséggel elveszíti jellegzetes ízét. Ha egy régi babérlevelet teszel a főzelékbe, akkor természetesen nem lesz tőle rossz az étel, de a fűszer igazából nem ad hozzá az ízélményhez.

A babérlevél frissességének ellenőrzéséhez morzsolj össze egyet levelet a kezedben. Ha érzed az illatát, akkor még használható. Ha nem, akkor inkább dobd ki. Tárold a babérleveleket egy légmentesen záródó edényben, így akár egy évig is elállnak.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai praktikák, amik segíthetnek:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...