Ebből tudod, hogy már nem jó a szárított, egész babérlevél

Egy finom lencse- vagy kelkáposzta-főzeléket szeretnél készíteni, vagy esetleg egy ütős páclevet? Ebben az esetben a babérlevél egy kihagyhatatlan hozzávaló, azonban felhasználás előtt érdemes megbizonyosodnod arról, hogy jó-e még a fűszer. Nem lesz nehéz dolgod, mert a Napi Tipp segít neked!

A babérlevél (Laurus) nem csak a főzelékek és pácok jó barátja, hanem a szívé is. A Földközi-tenger térségében őshonos fa illatos levele ugyanis koffeinsavban és antioxidánsokban gazdag, amik a kutatások szerint erősítik az erek falát, és csökkentik a rossz koleszterinszintet. De csak akkor lesz jó hatással az egészségünkre és a főzelékünkre, ha még jó a babérlevél. Az elöregedett levelek ugyanis teljesen íztelenek, semmilyenek lesznek. Most megmutatjuk, mi a jele annak, hogy már nem jó a levélfűszer.

Az elöregedett babérlevelek teljesen íztelenek

Mikor ajánlott kidobni a babérlevelet?

A szárított babérlevél nagyjából hat hónapig bírja a fűszertartóban, ezután pedig nagy valószínűséggel elveszíti jellegzetes ízét. Ha egy régi babérlevelet teszel a főzelékbe, akkor természetesen nem lesz tőle rossz az étel, de a fűszer igazából nem ad hozzá az ízélményhez.

A babérlevél frissességének ellenőrzéséhez morzsolj össze egyet levelet a kezedben. Ha érzed az illatát, akkor még használható. Ha nem, akkor inkább dobd ki. Tárold a babérleveleket egy légmentesen záródó edényben, így akár egy évig is elállnak.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai praktikák, amik segíthetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?