Ezek a szezonális zöldségek a legolcsóbbak most a piacon

Mutatjuk, hogy milyen tavaszi zöldségeket és fűszernövényeket érdemes most beszerezned a kedvenc piacodon!

Az étrendünkre természetesen nem csak tavasszal érdemes odafigyelni, ám a megfelelő tápanyagbevitel kimondottan fontos ilyenkor. Szerencsére márciusban már könnyebben hozzájutunk friss, tápanyagdús zöldségekhez és fűszernövényekhez. Ha te is szeretnél egy rostban, zöldségben és gyümölcsben gazdag étrendet követni, akkor irány a piac, ahol minden földi jót beszerezhetsz. De, ami a legjobb, hogy így még a tavaszi fáradtságtól is elbúcsúzhatsz! 

Ezek a zöldségek és fűszernövények lesznek olcsók a piacon

Ha legközelebb a kedvenc piacodon jársz, akkor már egy friss és tavaszias kínálattal fogod szembe találni magad. Mutatjuk, hogy miket érdemes beszerezned:

A márciusi szezonális zöldségek közé tartozik a jégsaláta, a fejessaláta és más salátafélék, továbbá az újhagyma, a medvehagyma, a cikória, a rukkola és a madársaláta. Ezenfelül a bébi spenót és sóska is feltűnik majd a piacon! De ilyenkor érdemes friss snidlinget, azaz metélőhagymát, valamint különböző retekféléket (hónapos retek, jégcsapretek) vásárolni.

De márciusban még tart egyes téli zöldségek szezonja is, ilyenek például a káposztafélék, a gumósok és a burgonyafélék.

Az áruházak polcain hamarosan korai spárgával, esetenként rebarbarával is találkozhatsz majd. A gyümölcsök tekintetében még nincs túl friss választék, hiszen főleg almát és körtét, illetve déli gyümölcsöket lehet ilyenkor megvenni jó minőségben. Ha esetleg látsz epret a boltokban, akkor érdemes észben tartanod azt, hogy az igazi magyar eperszezon még hónapokra van.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek