Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnadzsem Évi nénitől

Málnadzsem Évi nénitől
Málnadzsem Évi nénitől
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kevéssé elfoglalt délelőttöm, így reggel a piacon kezdtem a napot, ahol szép friss málnát is, ribizlit vásároltam, majd elkezdődött a befőzés.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnaszemeket folyóvíz alatt alaposan átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A málnát a cukorral feltesszük főzni. Amikor felforr, hozzákeverjük a zselésítőszert, a vanília kivonatot és a citrom reszelt héját és levét. 4-5 percig forraljuk.
  3. A lekvárt szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerülhessenek bele.
  4. Kisebb, sterilizált üvegekbe töltjük, kupakjukat rácsavarjuk.
  5. Lezárás után dobozba tesszük, melyet körbeveszünk takaróval, hogy a lekvár lassan, napok alatt hűljön ki.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 376
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnalekvár, dzsem málnából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

120
málna 1 kg
gyümölcscukor 10 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 0.25 citromból nyert
citromlé 0.25 citromból nyert
zselésítő befőzőszer 1 csomag