r
Nosalty Logó

Krémpohár tejberizsből és erdei gyümölcsből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
korsócska
Krémpohár tejberizsből és erdei gyümölcsből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tejberizs készítése

Erdei gyümölcsdzsem készítése

Díszítés

Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tejberizs készítése

Erdei gyümölcsdzsem készítése

Díszítés

Összesen 3317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tejberizs készítése

Erdei gyümölcsdzsem készítése

Díszítés

Összesen 135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.1 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    648 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Tejberizs készítése

Erdei gyümölcsdzsem készítése

Díszítés

Elkészítés

Tejberizs készítése

  1. A rizst megmossuk.
  2. Kevés tejjel feltesszük főni lassú tűzön. Beletesszük a cukrot (citromhéjat).
  3. Fokozatosan adagoljuk a tejet addig, amíg a rizs megpuhul. Állandóan kevergetjük, hogy oda ne égjen.
  4. Kihűtjük legalább kéz melegre.
  5. Egy plédet összetekerünk, és a poharakat nekidöntjük, félig megtöltjük, hogy a rizs kb függőlegesen álljon meg benne. A széleit elsimítjuk, hogy a gyümölcszselé ne szivárogjon át.

Erdei gyümölcsdzsem készítése

  1. Dzsemfixet használunk az utasításnak megfelelően. Egy kis cukorral összekeverjük.
  2. A gyümölcsöt egy kevés vízzel és a többi cukorral feltesszük főni. Majd hozzáadjuk a cukros zselésítőt. Óvatosan megkeverjük, hogy egyben maradjanak a szemek. Az első forrás után majdnem kész is.
  3. A végén teszünk bele egy evőkanál citromlét is.
  4. Lehűtjük annyira, hogy a poharak ne repedjenek meg, és óvatosan a rizsre öntjük a dzsemet.
  5. Kihűtjük.

Díszítés

  1. Tejszínhabbal díszítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4820
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
korsócska 12 recept

A tejberizs B rizsből a legjobb. Finomabb, ha néhány citromhéj darabkát is belefőzünk.

Hozzávalók

Tejberizs készítése

Erdei gyümölcsdzsem készítése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...