r
Nosalty Logó

Fahéjas körtezselé

La fée de cuisine
Fahéjas körtezselé
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

614
Kalória
1.6g
Fehérje
160.2g
Szénhidrát
0.6g
Zsír
379.7g
Víz
-
Koleszterin
15.1g
Élelmi rost
135.3g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2456 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 614 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    640.6 g
  • Cukor
    541 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1518.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 2456 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. Először a körtéket jól megmossuk, és felszeleteljük. A körtékből egy gyümölcscentrifuga segítségével kb. 1 liter gyümölcslevet préselünk.
  2. Egy nagy edénybe töltjük a körtelét, a citromlét és a sűrítőanyagot. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat is.
  3. Amikor már elkezd főni, folyamatos keverés mellett a cukrot is hozzá adagoljuk.
  4. Ezt követően felforraljuk, és időnként megkeverjük.
  5. Mikor eléri a megfelelő sűrűséget, tiszta és száraz üvegekbe töltjük, a tetejét egy kis nátrium-benzoáttal szórjuk meg. Az üvegek tetejére jól rászorítjuk a tetőket, majd néhány másodpercre a feje tetejére fordítjuk, hogy megfelelő vákuumot képezzen.
  6. Ezután egy takaróval betakarjuk az üvegeket, és hagyjuk, hogy ott kihűljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Az udvarunkban különböző típusú körtefák sorakoznak, idén több üveg fahéjas körtezselét is készítettem belőlük. Az illata mennyei, bár számomra ez már az ősz előhírnöke :) 

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek