Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes cseresznyedzsem

Meggyes cseresznyedzsem
Meggyes cseresznyedzsem
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cseresznye önmagában "seízű", de meggyel szuper párost alkot!!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket egy vastag falú edénybe tesszük.
  2. Botmixerrel turmixoljuk tessék-lássék módon, hogy egész darabok is maradjanak benne.
  3. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd feltesszük főni.
  4. 10-15 perc főzés után hozzákeverjük a cukros zselésítőt, majd még 5-7 percig főzzük.
  5. Forrón üvegbe töltjük, 5 percre fejre fordítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.
  6. Ez egy gyorsabb változat, természetesen lehet több cukorral, zselésítő nélkül, száraz dunsztban is készíteni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 478
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsdzsem, meggydzsem cseresznyével, cseresznyedzsem meggyel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
cseresznye 1 kg
meggy 0.5 kg
cukor 15 dkg
zselésítő befőzőszer 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert