Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzselé

Borzselé
Borzselé
14 perc / előkészület: 2 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elmúlt ősszel belendültem a lekvárfőzésbe. Nem nagy mennyiségeket, de sokfélét kipróbáltam, különlegeseket. Termelői vásárokon láttam már ehhez hasonló borlekvárokat, így nagyon megörültem, amikor felbukkant a receptje egy főzőmagazinban.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sültekhez, sajtokhoz kínálhatjuk.
Ha a fűszereket teatojásban tesszük a borba főni, még a szűrést is megússzuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort egy főzőedényben a fűszerekkel, a cukkorral és a citromhéjjal feltesszük főni. Forrástól számítva még 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselésítőt, és további 1 percig forraljuk.
  2. Leszűrjük, tisztára mosott üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd néhány percre fejre állítjuk az üvegeket, aztán kihűtjük.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 460
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rosé lekvár, borlekvár, fűszeres rosé lekvár

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucky13
Lucky13 / Lucky13 Tue, 2019-07-16 17:28

Szia! Pontosan milyen zselésítő befőzőszert használsz? Nagyon szeretném kipróbálni, csak olyan sokféle zacskós befőző van a piacon, nekem a 3:1-ben vált be a lekvároknál.

Üdv: Anett

Puliszkas
Puliszkas Sun, 2017-12-17 09:42

Ez szimpatikus. Elmondanád mire használod fel? Hogyan fogyasztjátok?

145
rosé 5 dl
cukor 10 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
szegfűbors 0.5 teáskanál
citromhéj 1 teáskanál
zselésítő befőzőszer 1 csomag