r
Nosalty Logó

Saltimbocca

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Saltimbocca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2456 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 615 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5940 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    3027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    800 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 2456 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúszűz szeleteket meghintjük az összemorzsolt zsályalevéllel és mindegyikükre egy prosciutto sonkát helyezünk. A szeleteket felgöngyöljük, megtűzzük és lisztbe hempergetjük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben a 2 ek olajat és a 20 g vajat felmelegítjük és hat göngyöleget belehelyezünk.(Fontos, hogy közepes hőmérsékleten készítsük, ne hevítsük túl, mert akkor a vaj elég.) A tekercseket néhány (kb. 5) percig sütjük, ekkor rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, a húsokat jól beleforgatjuk, és 4 cl Marsala, majd ugyanennyi konyak következik, végül az alaplé fele. 5 perc alatt összeforraljuk és kész is. A göngyölegeket fedhető tálra szedjük, a serpenyőből a mártást ráöntjük.
  3. A maradék hat tekercset ugyanígy elkészítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 57603
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 03.

Ajánló

@{Olívás burgonyapürével:olivás burgonyapüré} kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Klasszikus olasz (tradicionálisan) borjúból készült étel, melynek már elnevezése is sokat ígérő (jelentése: ugorj a számba!). Olasz étel lévén, számos változata létezik: készítik sertésszűzből, csirke- vagy pulyakmellből egyaránt. Ez itt az eredeti római változat: borjúból, prosciuttoval, zsályával és Marsalával, vajon sütve. Évszaktól függően körítjük: tavasszal-nyáron salátával, zöldségekkel kínáljuk, télen burgonyapürével.

Hozzászólások

Gerzsó

Drága Petra! Amíg élek (?) sajnálni fogom, hogy amikor alkalmam lett volna, nem kóstoltam meg ezt a finomságot. De a látszat ellenére nem vagyok nagyétkü, és az emberek jobban érdekeltek, mint az ételek. Több mindennel így jártam, pl. Smithék levesével. Ezért most pótolni szeretném ezeket az elmaradt élményeket, és megpróbálom itthon megcsinálni, egy ünnepi alkalommal. A Marsala desszertbor úgy tudom, helyettesíthet? Tokajival? Mert az van itthon. Még a borjú alaplé okoz kis fejtörést, de majd utánanézek. Szeretettel ölellek, Zsóka néni.

Petra

Kedves Zsóka néni! Hát igen, megértem, azt hiszem egy kisebb kihívást jelentett mindnyájunknak az összes finomság végigkóstolása... (Részemr?l egyedül Samy iszonyú guszta Sacher muffinjait nem sikerült élveznem, nem voltam elég gyors, mire megkóstoltam volna, egy darab sem volt már bel?le:-( ) Ajánlom Neked a saltimboccának az egyszer?bb verzióját, azt, ahogyan szombaton is készítettem, alaplé és Marsala nélkül. (A hússzeleteket húslapítóval ellapogattam, sóztam-borsoztam, prosciuttot fektettem rájuk, 2-3 zsályalevet, feltekertem, megt?ztem, és vaj-olívaolaj keverékén átsütöttem.) Ha pedig a fenti verzióhoz lenne majd kedved: jól tudod, a Marsalát fogyasztják desszertborként is, de nemcsak édes, hanem száraz és félszáraz változata is van. Fenti fogáshoz ebb?l inkább a száraz vagy félszáraz verziót ajánlanám, így tokaji aszúval nem helyettesíteném. Viszont passzolna bele egy magasabb alkoholtartalmú (18%) sherry. sokszor puszillak, szeretettel, Petra

Gerzsó

Kedves Petra, köszönöm a kimerít? választ, mindenképpen sort kerítek rá, hogy elkészítsem, figyelembevéve amit most írtál. Még egy kérdésem lenne. Nem vagyok oda a csokoládéért, de az a NS torta rendkívül finom volt. Azt is csak utólag, itthon kóstoltam meg, valaki csomagolt nekem egy szeletet. Annak a receptjét nem lehetne közzétenni? Puszi nektek(!!). Zsóka néni.

Petra

Kedves Zsóka néni, Bárcsak én büszkélkedhetnék az isteni csokitortával, de sajnos az az igazság, hogy utolsó pillanatban jött a NS-logos torta ötlete, így a Daubner Cukrászdáé a dics?ség. (http://www.daubnercukraszda.hu/) sok puszi, Petra

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek