adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Puding a krémhez
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
2.5 dl mandulatej
Keksz a kekszmorzsához
-
100 g finomítatlan nádcukor
-
1 csipet só
-
100 g tejmentes margarin
-
2 db tojás
Keksz a talphoz
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
50 g tejmentes margarin
-
1 db tojás
Krém
Összeállítás
-
100 g finomítatlan nádcukor
-
2 dl mandulatej
660
Kalória
11.1g
Fehérje
87.5g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
17.2g
Víz
45g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
47.5g
Cukor
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 21% Zsír
Puding a krémhez
-
14 kcal
-
16 kcal
-
21g mandulatej8 kcal
Keksz a kekszmorzsához
-
25g zabpehelyliszt101 kcal
-
32 kcal
-
0g só0 kcal
-
60 kcal
-
9g tojás12 kcal
Keksz a talphoz
-
12g zabpehelyliszt47 kcal
-
2 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
-
30 kcal
-
5g tojás6 kcal
Krém
-
60 kcal
Összeállítás
-
17g mandula98 kcal
-
32 kcal
-
0 kcal
-
17g mandulatej6 kcal
-
32g színes cukorka120 kcal
Összesen
660
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 21% Zsír
Puding a krémhez
-
171 kcal
-
190 kcal
-
250g mandulatej95 kcal
Keksz a kekszmorzsához
-
300g zabpehelyliszt1212 kcal
-
380 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tejmentes margarin717 kcal
-
110g tojás138 kcal
Keksz a talphoz
-
140g zabpehelyliszt566 kcal
-
23 kcal
-
190 kcal
-
0g só0 kcal
-
359 kcal
-
55g tojás69 kcal
Krém
-
100g tejmentes margarin717 kcal
Összeállítás
-
200g mandula1180 kcal
-
380 kcal
-
20g matcha teapor0 kcal
-
200g mandulatej76 kcal
-
380g színes cukorka1444 kcal
Összesen
7907
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 21% Zsír
Puding a krémhez
-
8 kcal
-
8 kcal
-
11.1g mandulatej4 kcal
Keksz a kekszmorzsához
-
13.3g zabpehelyliszt54 kcal
-
17 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g tejmentes margarin32 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
Keksz a talphoz
-
6.2g zabpehelyliszt25 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g tejmentes margarin16 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
Krém
-
4.4g tejmentes margarin32 kcal
Összeállítás
-
8.8g mandula52 kcal
-
17 kcal
-
0.9g matcha teapor0 kcal
-
8.8g mandulatej3 kcal
-
16.8g színes cukorka64 kcal
Összesen
350
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 87.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
660
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.9 g
Zsír
-
Összesen 366.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6608 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1066 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 1273 mg
-
Foszfor 3342 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1050 g
-
Cukor 571 mg
-
Élelmi rost 57 mg
Víz
-
Összesen 206.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 2152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1533 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1528 micro
Összesen
7907
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
350
kcal
Elkészítés
Puding a krémhez
- A száraz hozzávalókat (pudingpor, nádcukor) csomómentesre keverjük egy fazékban.
- Hozzáöntjük a mandulatejet, elkeverjük.
- Magas hőfokon, állandó keverés mellett sűrű pudingot főzünk.
- Lehűtjük szobahőmérsékletre, félretesszük további felhasználásig.
Keksz a kekszmorzsához
- A száraz hozzávalókat (liszt, nádcukor, só) csomómentesre keverjük egy tálban.
- Elmorzsoljuk benne a margarint.
- Felütjük a tojásokat, hozzátesszük.
- Addig gyúrjuk, míg a massza elválik a tál oldalától.
- Szilikonos, lisztezett nyújtólapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
- Négyzet alakú kekszkiszúróval formázzuk. 60-65 darabot kapunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kekszeket.
Keksz a talphoz
- A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, nádcukor, só) csomómentesre keverjük egy tálban.
- Elmorzsoljuk benne a margarint.
- Felütjük a tojásokat, hozzátesszük.
- Addig gyúrjuk, míg a massza elválik a tál oldalától.
- Szilikonos, lisztezett nyújtólapon 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk.
- A méhkas formázó kör alakú kiszúrójával formázzuk. 70-75 darabot kapunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kekszeket.
- Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
- Először a keszmorzsához való kekszeket sütjük meg, légkeveréses üzemmódban, 20 percig (saját sütő tulajdonságait figyelembe véve).
- Másodszor a talphoz való kekszeket sütjük meg, légkeveréses üzemmódban, 10 percig (saját sütő tulajdonságait figyelembe véve).
- Lehűtjük szobahőmérsékletre.
- A kekszmorzsához való kekszeket ledaráljuk morzsásra. Félretesszük felhasználásig.
Krém
- A szobahőmérskletre hűlt, sűrű pudinghoz keverjük robotgéppel a szintén szobahőmérsékletű margarint.
- Egy nejlonzacskóba töltjük a krémet, amire kis sarkot vágunk.
- Félretesszük felhasználásig.
Összeállítás
- A száraz hozzávalókat (kekszmorzsa, őrölt mandula, nádcukor, matcha teapor) csomómentesre keverjük egy tálban.
- Kimérjük a mandulatejet. Féldecinként öntjünk a keverékhez, miközben összeállítjuk a masszát. Lehet, hogy kevesebb, lehet, hogy több kell belőle. A tál oldalától elváló, de enyhén nedves masszát kell kapnunk.
- A méhkas formázó zárt méhkas részébe kis adag masszát nyomkodunk.
- A méhkas formázó tölcsér részével lyukat nyomunk a masszába, megtöltjük krémmel.
- Lefedjük egy talppal. Kinyitjuk a méhkas részt, kiemeljük belőle a sütit.
- Színes cukorkába forgatjuk. Talpára fordítjuk a sütit.
- Ezt ismételjük. 60-65 darab kész sütit kell kapnunk.
- A maradék talpakból és a krémből csokikrémmel töltött kekszeket készíthetünk.
- A hűtőbe tesszük egy éjszakára, várunk a keksztalp puhulásáig. Másnap tálalható.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 165 p
- Főzés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Ezt a különleges, karácsonyi aprósüteményt már 3 alkalommal készítettem. Saját recept, gluténmentes, tejmentes verziója azoknak a kakaós kekszsütiknek, amiket eddig a neten láttam. Saját ötlet, hogy karácsonyfát mintázzak belőle. Sziszifuszi munkával jár, de mégis megéri, mert oltári sikere van. Akinek vannak otthon aszalt papayakockái, azokból csúcsdíszt is varázsolhat.