r
Nosalty Logó

Karácsonyfa kekszsüti

Era1980
Karácsonyfa kekszsüti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Puding a krémhez

Keksz a kekszmorzsához

Keksz a talphoz

Krém

Összeállítás

660
Kalória
11.1g
Fehérje
87.5g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
17.2g
Víz
45g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
47.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Puding a krémhez

Keksz a kekszmorzsához

Keksz a talphoz

Krém

Összeállítás

Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Puding a krémhez

Keksz a kekszmorzsához

Keksz a talphoz

Krém

Összeállítás

Összesen 7907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Puding a krémhez

Keksz a kekszmorzsához

Keksz a talphoz

Krém

Összeállítás

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    366.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6608 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1273 mg
  • Foszfor
    3342 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1050 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 7907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

Puding a krémhez

  1. A száraz hozzávalókat (pudingpor, nádcukor) csomómentesre keverjük egy fazékban.
  2. Hozzáöntjük a mandulatejet, elkeverjük.
  3. Magas hőfokon, állandó keverés mellett sűrű pudingot főzünk.
  4. Lehűtjük szobahőmérsékletre, félretesszük további felhasználásig.

Keksz a kekszmorzsához

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, nádcukor, só) csomómentesre keverjük egy tálban.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Felütjük a tojásokat, hozzátesszük.
  4. Addig gyúrjuk, míg a massza elválik a tál oldalától.
  5. Szilikonos, lisztezett nyújtólapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  6. Négyzet alakú kekszkiszúróval formázzuk. 60-65 darabot kapunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kekszeket.

Keksz a talphoz

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, nádcukor, só) csomómentesre keverjük egy tálban.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Felütjük a tojásokat, hozzátesszük.
  4. Addig gyúrjuk, míg a massza elválik a tál oldalától.
  5. Szilikonos, lisztezett nyújtólapon 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk.
  6. A méhkas formázó kör alakú kiszúrójával formázzuk. 70-75 darabot kapunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kekszeket.
  8. Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
  9. Először a keszmorzsához való kekszeket sütjük meg, légkeveréses üzemmódban, 20 percig (saját sütő tulajdonságait figyelembe véve).
  10. Másodszor a talphoz való kekszeket sütjük meg, légkeveréses üzemmódban, 10 percig (saját sütő tulajdonságait figyelembe véve).
  11. Lehűtjük szobahőmérsékletre.
  12. A kekszmorzsához való kekszeket ledaráljuk morzsásra. Félretesszük felhasználásig.

Krém

  1. A szobahőmérskletre hűlt, sűrű pudinghoz keverjük robotgéppel a szintén szobahőmérsékletű margarint.
  2. Egy nejlonzacskóba töltjük a krémet, amire kis sarkot vágunk.
  3. Félretesszük felhasználásig.

Összeállítás

  1. A száraz hozzávalókat (kekszmorzsa, őrölt mandula, nádcukor, matcha teapor) csomómentesre keverjük egy tálban.
  2. Kimérjük a mandulatejet. Féldecinként öntjünk a keverékhez, miközben összeállítjuk a masszát. Lehet, hogy kevesebb, lehet, hogy több kell belőle. A tál oldalától elváló, de enyhén nedves masszát kell kapnunk.
  3. A méhkas formázó zárt méhkas részébe kis adag masszát nyomkodunk.
  4. A méhkas formázó tölcsér részével lyukat nyomunk a masszába, megtöltjük krémmel.
  5. Lefedjük egy talppal. Kinyitjuk a méhkas részt, kiemeljük belőle a sütit.
  6. Színes cukorkába forgatjuk. Talpára fordítjuk a sütit.
  7. Ezt ismételjük. 60-65 darab kész sütit kell kapnunk.
  8. A maradék talpakból és a krémből csokikrémmel töltött kekszeket készíthetünk.
  9. A hűtőbe tesszük egy éjszakára, várunk a keksztalp puhulásáig. Másnap tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 165 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a különleges, karácsonyi aprósüteményt már 3 alkalommal készítettem. Saját recept, gluténmentes, tejmentes verziója azoknak a kakaós kekszsütiknek, amiket eddig a neten láttam. Saját ötlet, hogy karácsonyfát mintázzak belőle. Sziszifuszi munkával jár, de mégis megéri, mert oltári sikere van. Akinek vannak otthon aszalt papayakockái, azokból csúcsdíszt is varázsolhat.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek