r
Nosalty Logó

Besameles rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Besameles rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8563.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    5194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 4140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: A burgonyát megsikáljuk, majd sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt, a héját lehúzzuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd ezt is megtisztítjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Amíg fő a krumpli/tojás, egy nagy edényben elkészítjük a besamelt. (Mivel ebbe vágjuk bele utána az összes hozzávalót, én az egyik legnagyobb lábasom szoktam használni.) A vajat megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd miután kész a halványbarna rántás, felöntjük a tejjel. Amint besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, sómentes ételízesítővel ízesítjük.
  4. Ebbe a kész, kissé sós masszába kezdjük el belevágni a burgonyát, a felszeletelt tojást és a kolbászt. (3 részletben szoktam 2-3 burgonya, 2-3 tojás, a kolbász harmada, keverés, és így tovább.)
  5. Amint az összes alapanyag bekerült a masszába, sütőtálba simítjuk a besameles rakott krumplit, majd 200 fokra elmelegített sütőben megsütjük. Mivel minden alapanyag előfőzött, így 20-30 perc alatt összesül, és a teteje is szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 388
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 99352
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 01.

Ajánló

Bátrabbak csípős kolbásszal is készíthetik, nekem a gyerekek miatt most csemege, házi töltésű kolbászból készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Besameles rakott krumpli
NovakAndi 48 recept

Már az egészségesebb változatot, a rakott zelleres csicsókát feltettem ide a NoSalty-ra, most jöjjön annak az eredeti verziója, a nagynéném isteni, überfinom rakott krumplija. A hagyományostól abban tér el, hogy ez besameles tejföllel készül, amibe beforgatjuk az összes összevágott hozzávalót, és így sütjük meg a krumplit, ami gyorsabb verzió, hisz nem kell sorban lerakosgatni a burgonyát, tojást, stb, és nem utolsósorban a tejfölös besamel teljesen beivódik a krumpliba, mindenhol átjárja az ételt, ezáltal nagyon finom, szaftos lesz. Nem egy diabetikus kaja, de ha rakott krumpli, akkor én csak ezt készítem, és saját burgonyából, tojásból, házi töltésű kolbászból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ajándékozz törődést karácsonyra

Közelednek az ünnepek. Vajon mit tartogatnak idén? Minden bizonnyal mesés illatokat, varázslatos ízeket, meghitt pillanatokat a családdal és a barátokkal, és persze ki tudja, milyen ajándékokat. Vagy te már tudod? Nehéz eltalálni, hogy ki minek örülne, mire vágyik, mi az, ami nincs meg neki, vagy éppen nincs-e már rengeteg abból, amit kinéztünk számára.

Hirdetés

Így készül a Lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...