Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült mascarpone sajttorta

Sült mascarpone sajttorta
Sült mascarpone sajttorta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai barátomnál ettem még úgy 100 évvel ezelőtt sült sajttortát, nagyon szerettem, azóta sok receptet kipróbáltam, de nekem ez vált be a legjobban. Néha fehércsokit is olvasztunk bele, vagy a sajtot gyümölcslekvárral keverem, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá. Végül, de nem utolsó sorban cukor nélkül is elkészíthető, úgy a szénhidráttartalma nagyon alacsony. §:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sajtkrémhez

ajánlat

A vaníliás-citromos-madártejes ízvilág kedvelőinek. A rebarbara szószhoz: 2 szál rebarbara, 2 ek cukor, 1 tk fahéj, 10 dkg vaj kell.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a liszteket és a sütőport, és egy habverővel átkeverjük, hogy jól elvegyüljenek.
  2. A vajat apró kockákra vágjuk és szétmorzsoljuk a tésztában.
  3. A tojást is hozzátesszük és rögtön a tortaforma aljára helyezzük, nagyon morzsalékos, legkönnyebben egy kanál vagy a kezünk segítségével tudjuk eldolgozni a forma alján. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  4. 160 fokos sütőben kicsit elősütjük, max 3 perc, a tészta felszíne egy kicsit kifehéredik.
  5. A sajtkrém: Minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk és híg krémmé keverjük, szépen egy merőkanál segítségével a tortalapra kanalazzuk, vigyázzunk, ne kenődjön a forma falához, mert könnyen ráég.
  6. A tortát a sütő középső részén sütjük 160 fokon (kb 20 pec kell neki), akkor jó, ha a krém egy kicsit megszilárdul, kocsonyás jelleget ölt. A felszín pedig néhány helyen megbarnul kissé.
  7. Amint kihűlt könnyedén szeletelhető, hidegen forró eperöntettel tálaljuk, mi most fahéjas rebarbara szósszal ettük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 348
elküldve: 5
receptkönyvben: 158
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta, mascarponés sajttorta, sajttorta sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hangya68
hangya68 Tue, 2013-04-16 10:42

Szia!
2x is kísérleteztem ezzel a recepttel, de nekem ez a tészta nagyon száraz és ízetlen volt. A krém része viszont ízlett. Második alkalommal 5 dkg lisztet kiváltottam cukorral, de sajnos így sem jött be. Úgy tűnik ez a zabpehelyliszt nálunk nem nyerő. Pedig zabpelyhes kekszet rendszeresen sütök és azt nagyon szeretjük.
Üdv.: Hangya

mayura
Mayura / mayura Mon, 2013-05-13 13:03

Próbáld meg azt hogy zabpelyhes kekszet összetörsz egy kevés olvasztott vajjal és egy kis tejszínnel, és egy olyan masszát készítesz belőle amit a süti alá ki tudsz simítani, ez is sütésálló, és ha egészben szeretitek, akkor törve is jó lesz. Üdv

hangya68
hangya68 Mon, 2013-05-20 14:24

Jó ötlet ez is, köszi! Legutóbb úgy készült, hogy már egy korábban bevált süti tésztáját választottam hozzá alapnak. Egészen jól sikerült kimatekolnom hozzá a sütési időt is :-)

766
zabpehelyliszt 20 dkg
finomliszt 10 dkg
vaj 10 dkg
sütőpor 1 tk
tojás 1 db
fahéj 1 tk
mascarpone 40 dkg
tojás 5 db
cukor 15 dkg
vanília kivonat 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliás pudingpor 2 ek