Házi készítésű sűrített húsleves alaplé

- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 423.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.5 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2344 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1213 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 2542.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 6% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy mély lábosba helyezzük a húst, a borssal és köménnyel megszórjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 10 cm-rel ellepje.
- 5-6 órán keresztül mérsékelt tűzön forrni hagyjuk.
- Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A húst ízlés szerint felhasználjuk más ételekben.
- Szedjük le róla a zsírt egészen, aztán tegyük ismét föl, és hagyjuk mindaddig forrni, míg egész sűrűre be nem főtt.
- Néha előfordul, hogy több zsír marad rajta a második forralás után is. Ezzel nincs gond, ugyanis nagyon könnyen le lehet szedni a tetejéről.
- Ha kihűlt, tegyük tárolóedényekbe, az így kapott kocsonya hűtőszekrényben akár 1 hétig is tárolható, vagy fagyasszuk le, így akár 6 hónapig felhasználható.
- Használatkor tegyünk a kocsonyából egy kanálnyit egy csésze forró vízbe, és így épp oly erős, és jó húslevest fogunk nyerni, mint bármilyen friss húsleves.
- Elkészítettem: 89 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 16555
- Feltöltés dátuma: 2013. június 24.
Ajánló
Hosszan eltartható házi alaplé, ajánlom mindenkinek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:

Az eredeti ősi neve ennek a receptnek Útravaló- vagy zseb-húsleves. Régi Magyar recept, egy "öreg" foszladozó szakácskönyvből, Rézi néni konyhájából. Nagyon finom alaplét lehet így készíteni... nem túlzok, ha azt mondom, ilyen finomat sehol nem lehet venni a boltokban. Mivel só nincsen benne, így nyugodtan használhatjuk alapléként bármilyen ételhez, nem kell attól félni, hogy elsózzuk. Valljuk be, sokszor a kockához nyúlunk, mert sem időnk, sem energiánk nem engedi meg, hogy egy igazi levesalapot készítsünk. Ha meg el is készítjük az alaplevet, igen macerás a lefagyasztása, mert sok kell belőle, aztán meg nehéz felolvasztani, ha már fagyasztásra kerül a sor, stb, stb... Ez egy koncentrált, sűrű kocsonya, amit kevés forró vízzel ízletes alaplévé varázsolhatunk. Kevesebb kell belőle, mint az alaplevesből, és még a fagyasztóban sem foglal el annyi helyet. Egyszer egy héten vagy egy hónapban elég elkészíteni, és azonnal használható:) Zöldséget és sót ne tegyünk bele csak húst, csontot.
Hozzászólások (3)
Ez egy oriasi otlet Kedves Krisztina! Meg vagyok dobbenve, hogy nem volt erre meg hozzaszolas! Annyira egyszeru, es nem sok gond van vele. Koszonom, hogy feltetted, Szep hetveget kivanok neked, Veronika
Kedves Krisztina! A milyen marhahúst szoktál használni ehhez az alapléhez? Köszönöm!! Zsófi
Jól értem a hozzávalókat? A tyúk mellé is kell a csont? Köszi a választ!