Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkpörkölt kagylótésztával -Csirkepörkölt 3.

Tyúkpörkölt kagylótésztával -Csirkepörkölt 3.
Tyúkpörkölt kagylótésztával -Csirkepörkölt 3.
280 perc / előkészület: 40 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi tyúkból az igazi, de sajnos egyre nehezebb hozzájutni.

hozzávalók / 6 adag

A pörkölthöz

A körethez

ajánlat

Van, aki tejföllel szereti (pl. a Nejem), én csak "szűzen".
Akár uborkasalátával, akár fejessalátával kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkokat alaposan megmossuk, és szétbontjuk.
  2. A hagymát kockára vágjuk (nem kell nagyon apróra, úgy is szétfő), és pirítsuk meg a zsíron.
  3. Ha kész, tegyük bele a húsokat, sózzuk, és minden oldalát jól forgassuk meg a forró, hagymás zsírban, annyira, hogy egy kissé kifehéredjenek.
  4. Szórjuk rá a pirospaprikát, keverjük alaposan össze, rakjuk bele a lecsót és a fűszereket (majoránna-bors kivételével). 
  5. Kis lángon főzzük, hagyjuk, hogy teljesen lefőljön a leve, mindig csak egy kevés vizet adva hozzá. Az a legjobb, ha sütjük egy kicsit a zsírján, mielőtt pótoljuk a vizet.
  6. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a fennmaradó fűszereket, ízlés szerint sózzuk.
  7. A tésztát 5-6 l sós (2 tk) és 1 ek olívaolajos, zubogó vízben kifőzzük (kb. 10-12 perc).
  8. Tűzálló tálba teszünk 1 tk kacsazsírt, ha a tészta kész, beleszedjük, és összekeverjük alaposan a zsírral, nehogy összeragadjon.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tyúkpörkölt lecsós alappal, csirkepörkölt babérlevéllel-borókabogyóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Merlin77
Merlin77 / Merlin77 Mon, 2017-10-02 14:39

Nagyon finom! A nyáron kaptam két házi tyúkot, és fogalmam sem volt, mit csináljak belőle, levest nem akartam. Aztán rábukkantam erre a receptre, és ez lett belőle! A fokhagymát elfelejtettem a végén belerakni, borókabogyó meg nem volt itthon, ezeket leszámítva úgy csináltam, ahogy le van írva. Köszönjük a receptet, bekerül a családi receptfüzetbe! :)

802
tyúk 2 kg
lecsó 175 g
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
kacsazsír 2 ek
fűszerpaprika 3 kk
köménymag 1 csipet
majoranna 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
borókabogyó 2 db
kagylótészta 50 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
kacsazsír 0.5 ek