Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tyúkcomb

Sült tyúkcomb
Sült tyúkcomb
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem találtam itt tyúkcomb-receptet, ezért a saját fejem után kellett mennem :-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A képen tepsis krumplival látható, de bármilyen krumpli- vagy rizsköret, saláta vagy savanyúság is illik hozzá.
A maradék bort kortyolgassuk mellé. Mert mint a megboldogult Floyd monta: "Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat a szokásos módon megmossuk, megtisztítjuk, letörölgetjük.
  2. A fűszereket elkeverjük az olajban. (Természetesen ezek csak javaslatok, bármilyen tyúkhoz illő fűszert használhatunk: bazsalikomot, oregánót, borsikafüvet, citromfüvet stb.)
  3. A combokat megkenjük a fűszeres olajjal, tepsibe fektetjük.
  4. A bort a combok alá öntjük.
  5. Az alufóliával lefedett tepsit közepes hőfokra előmelegített sütőbe toljuk 2 órára. (Ezután villával vagy hústűvel ellenőrizhetjük, hogy megpuhultak-e, de szinte biztosak lehetünk a dolgunkban.)
  6. Levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a combokat.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérboros tyúkcomb tepsis krumplival, fehérborban sült tyúkcomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Tue, 2011-08-23 14:01

...talán a múlt havi MAGYAR KONYHA című újságban van 4, vagy 5 recept a Deák Bill Gyulától.
Klasszikus cigány receptek. ( vagy legalábbis annak mondott )
Parádés mind!
Az anyám, már kis gyerek koromban ( kb. 40 éve ) főzte otthon mindet, a család legnagyobb örömére.
Csak javasolni tudom - kipróbálásra - pl. a kakaspörköltet túróscsuszával.
A kakasnak hihetetlenűl jó íze van.
A jól elkészített csuszával, meg egyenesen bombasztikus!
...bár az a tyúk sem lehetett rossz.
Z.

z1
z1 / z1 Tue, 2011-08-23 13:52

Kedves Szépróza!
A tyúkcombokról, úgy általában kellemes emlékeim vannak:)
De itt, nyilvánvalóan kulináris tárgykörben kívánnék most nyilatkozni.
Nem is idétlenkednék tovább.
Igazából - meglátva a receptet - azért írok most ide, mert szerintem sokan, még gyakorló háziasszonyok sem mindig tudják, hogy egy szárnyast legalább addig párolunk, főzünk, sütünk ahány kg. volt a megboldogult még fénykorában.
Csak rácsodálkoznak időnként a sütőben, vagy a fazékban, hogy miért is nem puhul.
Tehát pl. egy 8 kg-os kakast, bármilyen hihetetlen, de 8-9 órán keresztül kell hőkezelni, hogy az puha legyen.
Egyszerűen türelem kell hozzá.
Elnézegetve a fényképet szerintem ( szerintem!!! ) az a 150 perc, egy rendest kapirgálósnál kevés.
Persze lehet, hogy jó lett.
Nem voltam jelen az állat lábának elfogyasztásakor.
Ja és még valami!
Az a tepsiben - nyilván mellette - sült burgonya, nem az úgynevezett tepsis burgonya.
Ott ( általában ) karika burgonyát sütünk össze füstölt szalonnával és hagymával.
A történet Floyd-ra vonatkozó részével maximálisan egyetértek
Z.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-08-23 18:09

kedves Z,

köszönöm az építő jellegű hozzászólást. én is jártam már hasonlóan tyúkkal, azért is tettem fel ezt a receptet, mivel ez esetben teljesen megpuhult, és nagyon finom is lett :-) de persze érdemes hústűvel / villával megbökni, mielőtt lekapjuk róla az alufóliát.
a tepsiskrumplit én csak innen, a nosaltyról ismerem, íme: http://www.nosalty.hu/tepsis_krumpli_recept_3631 - becs szó, tepsiben csináltam, és nem olajban sütöttem ki :-)
Deák Bill receptjeit én is láttam, és valóban nagyon ínycsiklandozóak. na, majd talán egyszer, ha sok időm, meg kísérletező kedvem lesz.

legyen szép napod :-)

449
tyúk 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl
2 teáskanál
bors 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 1 tk
kakukkfű 2 tk
fehérbor 1 dl