r
Nosalty Logó

Tonkababos-csokoládés pite málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Tonkababos-csokoládés pite málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 590 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5897 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 590 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3926.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2773 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 5897 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporra, a porcukorral és egy csipet sóval, majd hozzáreszelünk egy negyed tonkababot.
  2. Ehhez a keverékhez adjuk a kockára vágott, hideg vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és két evőkanál vizet, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
  4. Fóliába csomagoljuk, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Közben a piteformát kivajazzuk és kilisztezzük.
  5. A tésztát 2 centivel szélesebbre nyújtjuk, mint a piteformánk, majd beletesszük és a széleit lenyomkodjuk, a kilógó felesleget pedig levágjuk. (A másik megoldás, hogy néhány percre bedobjuk a fagyasztóba, és nagy lyukú reszelőn belereszeljük a tésztát a formába, és utána kézzel mindenhol elegyengetjük.)
  6. A tésztát villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

A töltelékhez

  1. Közben a töltelékhez egy edényben összekeverjük a cukrot a tejszínnel, majd felforraljuk.
  2. A forró tejszínt ráöntjük az apróra tört étcsokoládéra, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad a csoki.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert tojásokat a csokoládés masszához, és habverővel alaposan eldolgozzuk.
  4. Az elősütött piteformába szórjuk a málnát, és ráöntjük a csokoládés krémet, majd további 20 percig 180 fokon sütjük.
  5. Akkor jó, ha a pereme már megdermed, de középen még kicsit remegős.
  6. Sütés után a pitét kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább két órára. Szeletelve tálaljuk, és extra málnával is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10134
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy igazi "tömör gyönyör" desszert, amit az étcsokoládé tesz brutálissá, a tonkabab pedig különleges aromájúvá. Természetesen más idénygyümölcsökkel is variálható. Az alaprecept pedig a Jamie Oliver munkáját dicséri.

Hozzászólások

picizöldmanó

Hát ezt megcsináltam hétvégén! Annyi változással, hogy cukorbetegek is ehessenek bel?le, nyírfacukorral sütöttem, és diabetikus csokit használtam hozzá, a krémbe pedig -mivel nem tudtam mit kezdeni vele- beleraktam a maradék 1 fehérjét is, és mivel nem volt fél literes cukormentes habtejszín, ezért három 2dl-est használtam. A svéd áruházban kapható piteformába így pont belefért az egész. :) Köszi a receptet! :)

Zsuzsafa

Én is megsütöttem, pont kaptam fél kiló gurulós málnát. Persze hirtelen ötlet volt, ezért a tonkababbal nem is foglalkoztam. És mivel a csoki édesen finom, én semmit se sütök étcsokival, 3 tábla tejcsoki került bele picit kevesebb cukorral. A málna savanyúsága és a csoki selymessége megtette a hatását, másnapra elfogyott, isteni lett, köszi.

gaborva

Bocs, de a krémbe mikor megy bele a tonkabab?

martillla

Nagyon tetszik ez a recept,de hol lehet tonkababot kapni?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!