r
Nosalty Logó

Sós mogyorókrémes-étcsokoládés pite

Dávid
Sós mogyorókrémes-étcsokoládés pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

839
Kalória
14.8g
Fehérje
61g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
59.9g
Víz
188.3g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
30.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    497.1 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    479.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2674 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 6711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 417 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kakaót, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és az egészet alaposan elmorzsoljuk.
  2. Az egynegyed deci tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne, majd a tésztához adjuk, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
  3. Mehet fóliába, majd a hűtőbe legalább 45 percre.
  4. A hideg tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kivajazott/kikakaóporozott piteformába tesszük, és villával megszurkáljuk.
  5. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük, amíg a tészta felülete meg nem szilárdul, majd kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.

A töltelékhez

  1. Az elősütött, langyos pitetésztába kenjük a mogyoróvajat.
  2. A tejszínhez hozzáreszeljük a tonkababot, és melegíteni kezdjük, majdnem forrásponting, de még azelőtt elzárjuk. A forró tejszínt ráöntjük az összetört étcsokira, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  3. Ekkor kézi habverőt ragadunk, és folyamatos, gyors keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A csokis masszát a mogyoróvajas pitére tesszük.

A tetejére

  1. A pite tetejét megszórjuk a szeletelt földimogyoróval, és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre, amíg a tetején a mogyoró meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Ehhez egy nagyon hasonló pitét már készítettem, akkor málnás kivitelben. Mivel annak még nincs itt a szezonja, így az idei Restaurant Day-re kicsit átvariálva sütöttem meg, és így talán még finomabb is.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek