Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós mogyorókrémes-étcsokoládés pite

Sós mogyorókrémes-étcsokoládés pite
Sós mogyorókrémes-étcsokoládés pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez egy nagyon hasonló pitét már készítettem, akkor málnás kivitelben. Mivel annak még nincs itt a szezonja, így az idei Restaurant Day-re kicsit átvariálva sütöttem meg, és így talán még finomabb is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a kakaót, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és az egészet alaposan elmorzsoljuk.
  2. Az egynegyed deci tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne, majd a tésztához adjuk, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
  3. Mehet fóliába, majd a hűtőbe legalább 45 percre.
  4. A hideg tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kivajazott/kikakaóporozott piteformába tesszük, és villával megszurkáljuk.
  5. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük, amíg a tészta felülete meg nem szilárdul, majd kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.

A töltelékhez

  1. Az elősütött, langyos pitetésztába kenjük a mogyoróvajat.
  2. A tejszínhez hozzáreszeljük a tonkababot, és melegíteni kezdjük, majdnem forrásponting, de még azelőtt elzárjuk. A forró tejszínt ráöntjük az összetört étcsokira, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  3. Ekkor kézi habverőt ragadunk, és folyamatos, gyors keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A csokis masszát a mogyoróvajas pitére tesszük.

A tetejére

  1. A pite tetejét megszórjuk a szeletelt földimogyoróval, és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre, amíg a tetején a mogyoró meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 14 462
elküldve: 7
receptkönyvben: 333
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládés pite, mogyorós pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Sun, 2015-08-16 14:59

elkészítettem, szép is lett, meg jó is, de nálam az arányok az átlagos piteformához egyáltalán nem stimmeltek. nagyon sok lett a csokis tejszínes szmötyi, persze túlfolyt, és minden úszott a csokiban, és még így is színültig töltve max a 2/3 fért bele, tehát felesleges volt 3 db 250 ml-es habtejszínt és 3 tábla csokit venni.

viszont tényleg finom is lett, meg szép is, szóval valószínűleg újra megpróbálom még, akkor nem csak étcsokit rakok majd bele, mert nekem ez így nem volt elég édes, a kakaó, a mogyoróvaj és az étcsoki mind keserű, vagy sós, semmi édes nem volt benne. ellenben nagyon mutatós!

eragal
eragal / eragal Sun, 2015-08-16 14:08

Nagyon szuper! Finom és különleges.
De majdnem pánikba estem. Valószínű a kánikula miatt nem sikerült a tészta úgy, ahogy az a "nagykönyvben megvan írva". 2 órát pihentettem a hűtőben, mégsem állt össze, esélyem nem volt a nyújtásra. Belekanalaztam a formába és izgultam. Adtam neki egy 5 perces hőlégkeverést, hogy száradjon és a végeredmény pont olyan, mint a képen. :)

Funtineli
Funtineli / Funtineli Mon, 2015-06-15 18:06

Elkészítettem, kedvencek közé tettem! A héten ismét sütöm a fiam esküvőjére :) Olyan lett, mint a fotón. Nagyon kiadós és gyorsan elkészíthető látványos és nagyon finom süti.
Köszi a receptet :)

huli68
huli68 Sun, 2015-05-24 09:57

Ez nálam a hű b..g, süti :)
nagyon jó lett, köszi a receptet

838
finomliszt 220 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
1 csipet
porcukor 65 g
vaj 150 g
tojássárgája 1 db
habtejszín 25 ml
mogyoróvaj 6 ek
habtejszín 500 ml
étcsokoládé 300 g
tonkabab 0.5 db
tojás 2 db
földimogyoró 10 dkg