r
Nosalty Logó

Szójaropogós

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Szójaropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 561 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2245 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 561 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5411.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    1160 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1025 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2245 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójabababot megmossuk, majd 2 l vízbe áztatjuk min. 12 órán keresztül (egy éjszaka).
  2. Majd leszűrjük a vizet, a babokat egy mély tepsire helyezzük, egyenletesre elsimítjuk.
  3. Sütőben, a sütőajtót résnyire nyitva hagyva, gyakran megkevergetve, készre sütjük
  4. Akkor kész, ha szép aranybarna, vigyázzunk vele, mert hamar megég.
  5. Hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 15095
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Mi így szeretjük natúron, de aki szereti, pici olajat és sót is tehet rá.

Receptkategóriák

Finom, egészséses ropi.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

ez nagyon jo otlet :) vajon mukodne egyeb maggal, gabonaval is? a szojarol rosszat is hallani :S gondoltam pl kolesre, hajdinara, es ilyesmik... ki fogom probalni :) es talan szorok ra vmi fuszert is

Hagymafaló

A szója óriási fehérje- és tápanyagforrás. Az egyetlen rossz dolog, ami elmondható róla, hogy ha gyerekként túl sok szójapörköltet és szójafasírtot kellett enned (régen olcsóbb volt a húsnál, mert még nem vált divattá a biokaja és a vegetarianizmus hazánkban), akkor feln?ttként utálni fogod. Kivéve ezt a ropit. Ez király. :D

Cafika

szia Egifeny, mi ezt a szojaropit màr gyerekkorunkban is imàdtuk !! màs maggal nem probàltam, ha kisérleted sikerùl, okvetlen ird le !!! ui: ha mindent elhinnénk, amit òsszefecsegnek, akkor azthiszem éhen is halnànk ;-x ùdv. évi

Hagymafaló

Én is gyerekkorom óta imádom, bár mi készen vettük. Szerinted serpeny?ben is elkészíthet?? A macska miatt nem hagyhatom nyitva a süt?ajtót, lassabban is szokott leh?lni sütések után. :(

Edi

Hol lehet szóját kapni?

Cafika

szia KisEdi, ´nézd meg natur boltban, bio boltban, ill. a nagyobb áruházakban, a hüvelyesek részlegén. Ezeken a helyeken biztos találsz. üdv. Évi

Edi

Köszönöm :) Eddig még sehol sem láttam, bár nem is figyeltem.

Hagymafaló

Rossmannban és a DM-ben is lehet kapni. Én mondjuk a kész pirított verziót szoktam ott venni, de mostantól magam csinálom majd. :)

Edi

Ha többet ázik az baj? Egyébként olvastam valahol, hogy ha sós, vagy f?szeres vízbe áztatjuk, akkor jól átveszi az ízeket.

Cafika

szia KisEdi, nem baj, ha többet ázik, de azért 24 óránál ne ázzon többet, és lehetöleg ne meleg helyen. a sós, füszeres vizbe áztatást én nem hallottam, nem is próbáltam, de lehet hogy tényleg müködik, ha kiprobálod, okv. ird meg a végeredményt !! jó szójázást, és kellemes vasárnapot, üdv. Évi

Edi

Köszönöm a válaszodat, tegnap este, olyan éjfél körül áztattam be, és ma este fogom megsütni. Tettem sót és f?szereket a vízbe, majd megírom hogy milyen lett :) Már ha nem égetem oda :D

Edi

No, tegnap este elkészítettem, de nekem távolról sem úgy néz ki, mint a képen. Teljesen barnák lettek, és mégcsak nem is ropognak. A sütés tovább tartott egy óránál is. De esszük így is, mert finom, átvette a f?szeres ízt, natúr sültcsirke f?szeres vízbe áztattam, és tényleg sültcsirke íze lett :D de csak enyhén, mert nem mertem sok f?szert tenni a vízbe. Nem tudom hogy mit ronthattam el, hogy nem lett ropogós :S

Cafika

szia Edi, a sütö ajtaját nyitva hagytad? az fontos, mert a nedvesség csak így tud gyorsan elillanni, ettöl lesz ropogós. ha túl barna, akkor valószínü, hogy megégett, és azért nem lett ropogós, mert még nem száradt ki eléggé, lehet hogy megkell próbálnod egy picivel kissebb höfokon, és esetleg jobban kinyitni a sütöajtót sütés közben. az is lehet, hogy a sós-füszeres áztatás miatt lett sötét, én mindig csak sima vízbe áztattam. próbáld ki te is vízbe áztatni, és csak ha megsült sózni, esetleg füszeres sót használni. remélem legközelebb roppanós lesz a szójád !! üdv. Évi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek