Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szójaropogós

Szójaropogós
Szójaropogós
65 perc / előkészület: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, egészséses ropi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi így szeretjük natúron, de aki szereti, pici olajat és sót is tehet rá.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szójabababot megmossuk, majd 2 l vízbe áztatjuk min. 12 órán keresztül (egy éjszaka).
  2. Majd leszűrjük a vizet, a babokat egy mély tepsire helyezzük, egyenletesre elsimítjuk.
  3. Sütőben, a sütőajtót résnyire nyitva hagyva, gyakran megkevergetve, készre sütjük
  4. Akkor kész, ha szép aranybarna, vigyázzunk vele, mert hamar megég.
  5. Hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 955
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

szójás ropogtatnivaló, vega ropogós

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisEdi
Edi / KisEdi Sat, 2012-03-10 17:17

Ha többet ázik az baj? Egyébként olvastam valahol, hogy ha sós, vagy fűszeres vízbe áztatjuk, akkor jól átveszi az ízeket.

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-03-10 21:40

szia KisEdi,
nem baj, ha többet ázik, de azért 24 óránál ne ázzon többet, és lehetöleg ne meleg helyen. a sós, füszeres vizbe áztatást én nem hallottam, nem is próbáltam, de lehet hogy tényleg müködik, ha kiprobálod, okv. ird meg a végeredményt !!
jó szójázást, és kellemes vasárnapot,
üdv. Évi

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-03-12 19:53

No, tegnap este elkészítettem, de nekem távolról sem úgy néz ki, mint a képen. Teljesen barnák lettek, és mégcsak nem is ropognak. A sütés tovább tartott egy óránál is. De esszük így is, mert finom, átvette a fűszeres ízt, natúr sültcsirke fűszeres vízbe áztattam, és tényleg sültcsirke íze lett :D de csak enyhén, mert nem mertem sok fűszert tenni a vízbe. Nem tudom hogy mit ronthattam el, hogy nem lett ropogós :S

cafika
Cafika / cafika Wed, 2012-03-14 22:52

szia Edi,
a sütö ajtaját nyitva hagytad? az fontos, mert a nedvesség csak így tud gyorsan elillanni, ettöl lesz ropogós. ha túl barna, akkor valószínü, hogy megégett, és azért nem lett ropogós, mert még nem száradt ki eléggé, lehet hogy megkell próbálnod egy picivel kissebb höfokon, és esetleg jobban kinyitni a sütöajtót sütés közben.
az is lehet, hogy a sós-füszeres áztatás miatt lett sötét, én mindig csak sima vízbe áztattam. próbáld ki te is vízbe áztatni, és csak ha megsült sózni, esetleg füszeres sót használni.
remélem legközelebb roppanós lesz a szójád !!
üdv. Évi

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-03-11 11:33

Köszönöm a válaszodat, tegnap este, olyan éjfél körül áztattam be, és ma este fogom megsütni. Tettem sót és fűszereket a vízbe, majd megírom hogy milyen lett :) Már ha nem égetem oda :D

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 15:06

Rossmannban és a DM-ben is lehet kapni. Én mondjuk a kész pirított verziót szoktam ott venni, de mostantól magam csinálom majd. :)

cafika
Cafika / cafika Mon, 2012-02-27 00:00

szia KisEdi,
´nézd meg natur boltban, bio boltban, ill. a nagyobb áruházakban, a hüvelyesek részlegén. Ezeken a helyeken biztos találsz.
üdv. Évi

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2012-03-06 20:52

Köszönöm :) Eddig még sehol sem láttam, bár nem is figyeltem.

cafika
Cafika / cafika Mon, 2011-10-10 13:00

szia Egifeny,
mi ezt a szojaropit màr gyerekkorunkban is imàdtuk !!
màs maggal nem probàltam, ha kisérleted sikerùl, okvetlen ird le !!!
ui: ha mindent elhinnénk, amit òsszefecsegnek, akkor azthiszem éhen is halnànk ;-x
ùdv. évi

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 15:09

Én is gyerekkorom óta imádom, bár mi készen vettük. Szerinted serpenyőben is elkészíthető? A macska miatt nem hagyhatom nyitva a sütőajtót, lassabban is szokott lehűlni sütések után. :(

egifeny
egifeny / egifeny Sat, 2011-10-08 00:12

ez nagyon jo otlet :) vajon mukodne egyeb maggal, gabonaval is? a szojarol rosszat is hallani :S
gondoltam pl kolesre, hajdinara, es ilyesmik...
ki fogom probalni :) es talan szorok ra vmi fuszert is

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 15:12

A szója óriási fehérje- és tápanyagforrás. Az egyetlen rossz dolog, ami elmondható róla, hogy ha gyerekként túl sok szójapörköltet és szójafasírtot kellett enned (régen olcsóbb volt a húsnál, mert még nem vált divattá a biokaja és a vegetarianizmus hazánkban), akkor felnőttként utálni fogod. Kivéve ezt a ropit. Ez király. :D

564
szójabab 50 dkg
víz 2 l