Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött, sült kínai omlett

Töltött, sült kínai omlett
Töltött, sült kínai omlett
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy kínai szakácskönyvben talált omlett, a japán omlett és az otthon lévő zöldségek házasságából született.

hozzávalók / 2 adag

A töltelékhez

Az omletthez

ajánlat

Salátával kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Amennyiben szárított gombát használunk, felhasználás előtt fél órával beáztatjuk, majd csíkokra metéljük, a répát kis hasábokra, a káposztát kockára vágjuk.
  2. Olajon megfuttatjuk a fentebbi zöldségeket és a gombát, sóval, borssal, szójaszósszal, rizsecettel ízesítjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, a zöldségeknek roppanósnak kell maradniuk. Melőtt levennénk a tűzől, hozzákeverjük a szójacsírát is.
  3. A tojásokat villával felverjük, sóval és porcukorral ízesítjük. A keményítőt elkeverjük 1 ek vízzel, és ezt is a tojásokhoz tesszük.
  4. Egy teflonserpenyőt kikenünk olajjal, és a tojásos keveréket egyenletesen 4 részre egyenletesen elosztva megsütjük, mintha palacsintát sütnénk, azzal a különbséggel, hogy ezeknek csak az egyik oldalát kell megsütnünk, a tetejének még kicsit lágynak kell maradnia.
  5. A tojáspalacsintákat egyenként megtöltjük a zöldségekkel, és szorosan feltekerjük őket. A tekercs végét megkenhetjük egy kevés nyers tojással, hogy jobban összeragadjanak.
  6. A megtöltött tekercseket bő, forró olajban egy perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A megsült tekercseket 4-5 nagyobb szeletre vágjuk, friss zöldségeket kínálunk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 749
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

gabssy

Mióta szakács: 2010.11.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai gombás-csírás omlett szójaszósszal, töltött gombás tojástekercs kínai módra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1499
shiitake gomba 2 db
szójabab 5 dkg
sárgarépa 1 db
káposzta 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
rizsecet 0.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
tojás 4 db
porcukor 1 teáskanál
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
víz 1 ek
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 dl