r
Nosalty Logó

Töltött, sült kínai omlett

NS
Töltött, sült kínai omlett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

Az omletthez

1498
Kalória
28.1g
Fehérje
19g
Szénhidrát
148.6g
Zsír
172.2g
Víz
450.1g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A töltelékhez

Az omletthez

Összesen 1498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A töltelékhez

Az omletthez

Összesen 2998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A töltelékhez

Az omletthez

Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    2958 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 1498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    2489 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 2998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Amennyiben szárított gombát használunk, felhasználás előtt fél órával beáztatjuk, majd csíkokra metéljük, a répát kis hasábokra, a káposztát kockára vágjuk.
  2. Olajon megfuttatjuk a fentebbi zöldségeket és a gombát, sóval, borssal, szójaszósszal, rizsecettel ízesítjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, a zöldségeknek roppanósnak kell maradniuk. Melőtt levennénk a tűzől, hozzákeverjük a szójacsírát is.
  3. A tojásokat villával felverjük, sóval és porcukorral ízesítjük. A keményítőt elkeverjük 1 ek vízzel, és ezt is a tojásokhoz tesszük.
  4. Egy teflonserpenyőt kikenünk olajjal, és a tojásos keveréket egyenletesen 4 részre egyenletesen elosztva megsütjük, mintha palacsintát sütnénk, azzal a különbséggel, hogy ezeknek csak az egyik oldalát kell megsütnünk, a tetejének még kicsit lágynak kell maradnia.
  5. A tojáspalacsintákat egyenként megtöltjük a zöldségekkel, és szorosan feltekerjük őket. A tekercs végét megkenhetjük egy kevés nyers tojással, hogy jobban összeragadjanak.
  6. A megtöltött tekercseket bő, forró olajban egy perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A megsült tekercseket 4-5 nagyobb szeletre vágjuk, friss zöldségeket kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Ez a recept egy kínai szakácskönyvben talált omlett, a japán omlett és az otthon lévő zöldségek házasságából született.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek