r
Nosalty Logó

Töltött, sült kínai omlett

NS
Töltött, sült kínai omlett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

Az omletthez

1498
Kalória
28.1g
Fehérje
19g
Szénhidrát
148.6g
Zsír
172.2g
Víz
450.1g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A töltelékhez

Az omletthez

Összesen 1498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A töltelékhez

Az omletthez

Összesen 2998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A töltelékhez

Az omletthez

Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    2958 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 1498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    2489 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 2998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Amennyiben szárított gombát használunk, felhasználás előtt fél órával beáztatjuk, majd csíkokra metéljük, a répát kis hasábokra, a káposztát kockára vágjuk.
  2. Olajon megfuttatjuk a fentebbi zöldségeket és a gombát, sóval, borssal, szójaszósszal, rizsecettel ízesítjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, a zöldségeknek roppanósnak kell maradniuk. Melőtt levennénk a tűzől, hozzákeverjük a szójacsírát is.
  3. A tojásokat villával felverjük, sóval és porcukorral ízesítjük. A keményítőt elkeverjük 1 ek vízzel, és ezt is a tojásokhoz tesszük.
  4. Egy teflonserpenyőt kikenünk olajjal, és a tojásos keveréket egyenletesen 4 részre egyenletesen elosztva megsütjük, mintha palacsintát sütnénk, azzal a különbséggel, hogy ezeknek csak az egyik oldalát kell megsütnünk, a tetejének még kicsit lágynak kell maradnia.
  5. A tojáspalacsintákat egyenként megtöltjük a zöldségekkel, és szorosan feltekerjük őket. A tekercs végét megkenhetjük egy kevés nyers tojással, hogy jobban összeragadjanak.
  6. A megtöltött tekercseket bő, forró olajban egy perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A megsült tekercseket 4-5 nagyobb szeletre vágjuk, friss zöldségeket kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Ez a recept egy kínai szakácskönyvben talált omlett, a japán omlett és az otthon lévő zöldségek házasságából született.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek