r
Nosalty Logó

Cseresznyés vajas piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés vajas piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 681 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 4087 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 338 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 681 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    240.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2323.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 4087 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, sütőporral és a puha (nem olvasztott!) vajjal.
  2. A lisztet is beledolgozzuk a masszába.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjön meg.
  4. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük, és a tetejére cseresznyét rakunk.
  5. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 734
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 111871
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Meggyel, barackkal, de igazából bármilyen gyümölccsel készíthetjük. Ez a tészta másnap sem száraz, a vajtól szaftos marad.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itt a cseresznyeszezon. Ha valaki gyors, finom, egyszerű és gyümölcsös édességre vágyik.....

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek