r
Nosalty Logó

3bit sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
3bit sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Pudingos töltelékhez

Tejszínhabhoz

Továbbá

Összesen 834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Pudingos töltelékhez

Tejszínhabhoz

Továbbá

Összesen 6674 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Pudingos töltelékhez

Tejszínhabhoz

Továbbá

Összesen 298 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6175.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    2184 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    2317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.4 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1782 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 6674 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 298 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Pudingos töltelékhez

Tejszínhabhoz

Továbbá

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, keményítőlisztet, felöntjük a vaníliás tejjel, és csomómentesre keverjük.
  2. Kis lángon sűrű pudinggá főzzük, majd hagyjuk alaposan kihűlni. A vajat habosra keverjük, és kis adagokban összedolgozzuk a pudinggal.

Pudingos töltelékhez

  1. Egy 20×35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, az alját kirakjuk egy sor keksszel. A karamellt rákenjük a kekszre, és betakarjuk egy újabb sor keksszel.
  2. A pudingot rásimítjuk a második sor kekszre, és betakarjuk egy újabb sor keksszel.

Tejszínhabhoz

  1. A tejszínhabpótló port, a tejet és a cukrot mixerrel keményre felverjük. Rásimítjuk az utolsó sor kekszre, és csokiforgáccsal díszítjük.
  2. A hűtő legalsó részében hagyjuk 5 órán át állni, majd felszeleteljük. (Néhány szeletet elszúrunk magunknak :D)
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 632
  • Össznézettség: 324063
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a jót!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

3bit sütés nélkül
Rumiszivi 91 recept

Gyorsan valami finomat, valami egyszerűt, valami nagyszerűt?!? Ezt találtam az interneten, gyorsan megcsináltam, elmentem otthonról 5 órára, és amikor visszajöttem, már ehettem is! :D

Hozzászólások

Rumiszivi

:D https://www.youtube.com/watch?v=EQOrYnwrvRI

hel267

Kedves Rumiszivi, nagyon jól néz ki ez a süti, szívesen elkészíteném, de néhány dolog nem világos a leírásban. - "A karamellt rákenjük a kekszre, és betakarjuk egy újabb sor keksszel" Máshol nem említed a karamellt, ebb?l melyik változatot tetted a sütibe, és kb. mennyit? - a képen látszik egy alsó, sötétebb réteg is. Az hogyan készül? El?re is köszönöm a segítséget, Dia

Rumiszivi

Bocsi, a válasz fenn!! :D

Rumiszivi

Szia Dia :), a karamell amit a leírásban említek az a s?rített tej karamellizálva, de én már készítettem karamellel is ( 200 g kristálycukor, 75 g vaj, 125 ml tejszín: A cukrot felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk, és hagyjuk alaposan kih?lni). A sötétebb réteg ebben az esetben kakaós keksz (éppen az volt kéznél), de bármilyen vajas keksz megteszi.. csak azért hagytam ki a felsorolásból a kakaós jelz?t, mert Mo.-n nem tudom lehet-e kapni... itt megnézheted a videót is, :) Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Szia! Egy kérdés:a s?rített tejet hogyan karamelizálod? El?re is köszi a választ! Üdv:Zsike

Rumiszivi

Szia Zsike, a tejkonzervet annyi vízben, amennyi b?ven ellepi, a forrástól számított három órán át gyöngyözve forraljuk. Ezután a vízben hagyjuk leh?lni, csak leh?tve bontjuk fel..... nem tudom, te milyen s?rített tejre gondolsz, mert tubusos s?rített tejb?l a következ?képpen kell karamellt készíteni: Hozzávalók: 35-40 dkg tubusos, cukrozott, s?rített tej, 10 dkg barna cukor (esetleg kristálycukor). Elkészítés: A hozzávalókat összekeverve csavaros tetej?, nagyon jól záródó bef?ttesüvegbe töltjük kb. 3/4 részig. (Nem árt, ha a bef?ttesüveg szájára ráteszünk 4-5 réteg alufóliát, miel?tt rácsavajuk a tet?t, hogy tényleg jól zárjon.) A házi "tejkonzervet" annyi vízben, amennyi a benne lev? s?rített tejet b?ven ellepi, a víz forrásától számított három órán át gyöngyözve forraljuk úgy, hogy az elpárolgó vizet közben folyamatosan pótoljuk forró vízzel. Ezután az üveget a vízben hagyjuk leh?lni. (Nagyon vigyázzunk, hogy ép, véletlenül sem repedt üveget használjunk! A repedt üveg széttörhet f?zés közben.) Vagy egyszer?en karamellt készítesz és azt kened rá a sütire :) Remélem segítettem :) Üdv. Szivi

Csillina

Kedves rumiszivi! Így kezded a story-t: Gyorsan valami finomat, valami egyszer?t, valami nagyszer?t?!? A házi "tejkonzervet"... ...a víz forrásától számított három órán át gyöngyözve forraljuk úgy, hogy az elpárolgó vizet közben folyamatosan pótoljuk forró vízzel.Vagyis mellette állunk 3 óra hosszat, végül elmegyünk otthonról 5 órára, ez testvérek között is minimum 8 óra. Arra már nem is merek gondolni, milyen az a süti ami nem ilyen gyors és egyszer?.... :(

Rumiszivi

Kedves Csillina . köszönöm hozzászólásod.. nem szeretnék vitatkozni veled.. nekem gyorsan eltelt az id? .. a karamellát én készen vettem, de a receptben leírtam az elkészítését azoknak, akik nem ilyen szerencsések.. és nem kellett a süt?t bekapcsolnom.. szóval drága Csillina nem kell ezt a sütit elkészítened.. nekem ha nem tetszik egy recept, nem szólok hozzá, lapozok egyet és ennyi... Üdvözlettel Ruman Szilvia

Törölt felhasználó

Én már rengetegszer csináltam és a család kedvence lett :) Mi nem vagyunk nagy süti rajongók de ez nagyon gyorsan elfogyott :D Én nem karamellás öntetet egyszer a te recepted alapján csináltam nekem az nem ízlett ,annyit változtattam ,hogy cukrot pirítok azt felöntöm tejjel és egy kicsi sürített tej :D Nekem ez így jobb volt (csak egy tanács) :)

kareeka

A süti nagyon finom lett, többen elkérték a receptet is, miután ettek bel?le, és tényleg az egyik legjobb desszert, amit ettem. De a világ legnagyobb hazugsága, hogy ez gyors, egyszer? és pláne az, hogy 20 perc alatt elkészül. "hagyjuk alaposan kih?lni", "hagyjuk 5 órán át állni", plusz a karamell elkészítése is legjobb esetben fél óra, de a kommentek között már arra is 3 órát írsz. Csak ez a 3 dolog már 9 óra, és akkor még nem haladtunk magával a sütivel. (Az meg plusz fekete pont, hogy a kommentek között leírod, hogy a karamellhez kell barnacukor is, nem csak s?rített tej, ami a receptb?l kimaradt...)

Rumiszivi

Kedves kareeka, köszönöm hozzászólásodat. Sajnálom hogy ilyen dolgokba akadsz bele mint az elkészítési id? meg hogy a karamellt meddig kell készíteni. Tudod nálunk lehet kapni kész karamellt... De nem szeretnék vitatkozni, nevezz hazugnak ha neked így jó. A süti isteni és nekem ez elég. Üdv. Szilvia

kareeka

Kedves Szilvia! Az elkészítési id? számomra (és szerintem elég sokak számára) nagyon fontos paraméter egy étel elkészítésekor. Ha az alapadatoknál azt írod, hogy 20 perc, de utána kiderül, hogy órákig tart, akkor nem tudom, miért írtál el?tte 20 percet. Ha lehet kapni kész karamellt, és úgy gondoltad a 20 percet, akkor miért nem azt írtad a receptbe a s?rített tej helyett? Mindegy, nem vitatkozni akarok, csak ezek miatt eléggé más élmény volt megcsinálni a sütit, mint eredetileg terveztem.

Hozzávalók

Tésztához

Pudingos töltelékhez

Tejszínhabhoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek