Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marlenka golyók

Marlenka golyók
Marlenka golyók
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom sütemény, aminek a golyós változatát készítettem el. Mézes lapból készül, és nem lehet elképzelni a karácsonyt nélküle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha ritkább a massza, tegyünk hozzá diót és háztartási kekszet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előtte való este a sűrített édes tejkonzervet vízben 2 óráig főzzük, hogy karamellizálódjon.
  2. Másnap a vajjal és a mézzel kikeverjük a sűrített, karamellizált tejkonzervet.
  3. A mézes lapokat összemorzsoljuk, nem kell túl apróra, azért maradjon benne darabos is, és hozzáadjuk a karamellizált tejhez, 2-3 marék diót adjunk hozzá, dolgozzuk össze kanállal vagy fakanállal.
  4. Kézzel golyókat formálunk belőle, dióba forgatjuk, és kis kosárba rakjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 38 505
elküldve: 9
receptkönyvben: 162
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes kekszgolyó, karamellizált sűrített tejes kekszgolyó, marlenka ízű kekszgolyó

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babuska89
babuska89 Mon, 2015-12-14 14:54

Szia. en azt szeretnem kerdezni, h ez a mezes tortalap kb hany dkg. szeretnem inkabb magam megsutni es jo lenne tudni, h mennyit hasznaljak belole
koszonom

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-12-19 20:48

Marlenka tészája:25 dkg porcukor, 40 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 1 EK szódabikarbóna, 3 tojás, 3 EK méz, esetleg tej,szükség szerint, ha nem állna össze a tészta. 3 részre osztani, egyenként kinyújtani és fordított,megvajazott tepsin megsütni.
Remélem,még nincs későn a válasz.
Üdvözlettel ,helena

babuska89
babuska89 Sun, 2015-12-20 23:43

nagyon szépen koszonom. holnap tervezem elkesziteni. tokeletes volt az idozites :-D a megsult teszta egészét felhasználom hozzá vagy esetleg felezzem az adagot? koszonom

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2015-12-21 17:11

Ez Marlenka sütemény receptje, elég nagy adag lenne az egész, először inkább csak a feléből csinálj, ha ízlik a családnak felhasználhatod a többi részét is. Legalább is én így szokom az új receptekkel. Én üzletben kapható mézeskrémes lapokat használtam,de a súlyát most nem tudnám megmondani.
Üdvözlettel,Helena

krisztike67
krisztike67 Thu, 2015-03-19 21:31

Köszönöm, hogy válaszoltál. Még annyit kérdeznék, hogy ez a tejkonzerves főzés biztos siker? Lehet kapni az ARATBAN kész karamellt. Az is ugyanolyan vagy még nem próbáltad?

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2015-03-19 22:42

Még nem próbáltam, de szerintem megér egy próbát! A tejkonzervet sokáig kell főzni, és nekem eléggé édesnek tűnt, de a férjem imádja az édeset!!
Üdvözlettel,Helena

TRózsa
TRózsa Thu, 2015-03-12 15:04

A felnőtt lányom aki nagyon szereti a bolti marlenka golyót azt mondta, hogy soha többé nem készítsem el, mert nem bírta abbahagyni az evését.

1242
mézes tortalap 1 csomag
méz 5 ek
dió 10 dkg
vaj 20 dkg
sűrített tej 25 dkg
háztartási keksz 5 dkg
rum 0.5 ml