r
Nosalty Logó

Puncsfagyi házilag

Rosanics Petra
Puncsfagyi
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

368
Kalória
5.1g
Fehérje
30.8g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
44.5g
Víz
54.8g
Koleszterin
768.8mg
Élelmi rost
25.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    370.1 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 4416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

  1. Mielőtt nekiállnánk magának a fagyinak, a mazsolára öntsük rá a rumot, majd mikrózzuk meg fél percig. Hagyjuk utána legalább 15 percet pihenni, majd szűrjük le a rumot és nyomkodjuk is ki a mazsolát, hogy ne legyen túl alkoholos. Rum helyett használhatunk rumaromát is, de akár felesben is mehet bele - fontos viszont figyelni rá, hogy az aromának sokkal intenzívebb az íze.
  2. A liofilizált málna kb. 2/3-át kávédarálóban őröljük porrá. Málna helyett használhatunk epret is, ha pedig nem tudunk liofilizált málnát szerezni, helyettesíthetjük málnaszörppel.
  3. Egy nagy keverőtálba mérjük ki a sűrített tejet, a mascarponét, valamint a porrá darált málnát. Alaposan kihabosítjuk, majd jöhet bele a rumos mazsola, a sárgabarcklekvár, valamint maradék málna és ezekkel is keverjük össze az alapot.
  4. A habtejszínt egy külön edényben verjük keményre, majd több adagban forgassuk az alap krémhez nagy, levegős mozdulatokkal. Végül adjunk hozzá 5-6 darab, előzetesen felaprított babapiskótát is, hogy még puncsosabb legyen a végeredmény. Kóstoljuk meg, ha pedig még rumosabbra szeretnénk, ekkor még adhatunk hozzá keveset.
  5. A krémet ezután tegyük egy nagyobb, lapos edénybe és tegyük fagyasztóba legalább 3 órára. A tetejét ízlés szerint díszítsük babapiskótával, mazsolával, málnával.
  6. A készre fagyott puncsfagyit kanalazzuk forró vízbe mártott fagylaltoskanállal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Minden nyáron várjuk, hogy újabb és újabb házi fagylaltokat próbálhassunk ki, az idei szezont pedig ezzel a csodás puncsfagyival ezzel megnyitottnak nyilvánítjuk! A rum mellett természetesen a babapiskóta és a mazsola sem maradhat ki ebből a nagyon retró ízeket idéző, halványrózsaszín nyalánkságból, amit percek alatt összedobhatunk.

További receptek

Tiramisujégkrém

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek