r
Nosalty Logó

Puncsfagyi házilag

Rosanics Petra
Puncsfagyi
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

368
Kalória
5.1g
Fehérje
30.8g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
44.5g
Víz
54.8g
Koleszterin
768.8mg
Élelmi rost
25.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    370.1 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 4416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

  1. Mielőtt nekiállnánk magának a fagyinak, a mazsolára öntsük rá a rumot, majd mikrózzuk meg fél percig. Hagyjuk utána legalább 15 percet pihenni, majd szűrjük le a rumot és nyomkodjuk is ki a mazsolát, hogy ne legyen túl alkoholos. Rum helyett használhatunk rumaromát is, de akár felesben is mehet bele - fontos viszont figyelni rá, hogy az aromának sokkal intenzívebb az íze.
  2. A liofilizált málna kb. 2/3-át kávédarálóban őröljük porrá. Málna helyett használhatunk epret is, ha pedig nem tudunk liofilizált málnát szerezni, helyettesíthetjük málnaszörppel.
  3. Egy nagy keverőtálba mérjük ki a sűrített tejet, a mascarponét, valamint a porrá darált málnát. Alaposan kihabosítjuk, majd jöhet bele a rumos mazsola, a sárgabarcklekvár, valamint maradék málna és ezekkel is keverjük össze az alapot.
  4. A habtejszínt egy külön edényben verjük keményre, majd több adagban forgassuk az alap krémhez nagy, levegős mozdulatokkal. Végül adjunk hozzá 5-6 darab, előzetesen felaprított babapiskótát is, hogy még puncsosabb legyen a végeredmény. Kóstoljuk meg, ha pedig még rumosabbra szeretnénk, ekkor még adhatunk hozzá keveset.
  5. A krémet ezután tegyük egy nagyobb, lapos edénybe és tegyük fagyasztóba legalább 3 órára. A tetejét ízlés szerint díszítsük babapiskótával, mazsolával, málnával.
  6. A készre fagyott puncsfagyit kanalazzuk forró vízbe mártott fagylaltoskanállal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Minden nyáron várjuk, hogy újabb és újabb házi fagylaltokat próbálhassunk ki, az idei szezont pedig ezzel a csodás puncsfagyival ezzel megnyitottnak nyilvánítjuk! A rum mellett természetesen a babapiskóta és a mazsola sem maradhat ki ebből a nagyon retró ízeket idéző, halványrózsaszín nyalánkságból, amit percek alatt összedobhatunk.

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.