r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Sonkás-sajtos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 535 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2138 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 535 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4728.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    3151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2138 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kinyújtjuk a leveles tésztát, megkenjük a krémsajttal (én most zöldhagyma ízesítésűt használtam), de az egyik végén kihagyunk kb. 2 ujjnyi helyet a feltekerés miatt.
  2. A krémsajtra ráfektetjük a szalámiszeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Ezután feszesre felcsavarjuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és pirosodásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 56749
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sonkás-sajtos tekercs
Krityó 31 recept

Tudtam, hogy szombaton valami gyors ebédet kell majd rittyentenem, ezért a leveles tésztát már előző este áttettem a mélyhűtőből a hűtőbe, így volt ideje szépen-lassan felengedni. Nem igényel túl sok időt, és laktató is. Tökéletes akár "party-ételnek" is! :)

Hozzászólások (27)

Törölt felhasználó

Szia! A sonkás szalámi az száraz szalámi vagy gépsonka? Nagyon guszta a recept, meg fogom sütni! Köszi! Szia

Krityó

Szia! Én konkrétan Pizzasonkát vettem... de biztos jó mással is... a krémsajt úgysem hagyja hogy száraz legyen! :) Üdv :Kriszti

Törölt felhasználó

finom lett....én tettem még bele apróra vágott hagymát...:)

Krityó

Mmmmm... biztos finom lehetett... én is gondolkodtam valami póréhagymás verzióban... :)

Törölt felhasználó

a póréhagyma is jó ötlet...annyira finom volt, hogy apukám nem gy?zte dicsérni!! :) tartármártást csináltam hozzá

Törölt felhasználó

bolti leveles jó?

Krityó

Tökéletes... én is abból csináltam! Üdv: Krityó

Törölt felhasználó

Nagyon finom,köszi szépen!!!!!!!

Krityó

Szia Ildi! Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett. Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, eszembe nem jutott volna, pedig milyen egyszer?, de nagyon finom. 5 perc alatt elt?nt a dupla adag!!! :) Nem tudom mennyit kéne csinálnom :) Finom! Köszi Tims

Krityó

Tims! Örülök, hogy Nektek is ízlett!!! Én is kedden csináltam egy nagy adagot, mert elutaztunk... mondanom sem kell hogy az út elején már elfogyott. Szerintem ebb?l nem lehet eleget csinálni :) Üdv: Kriszti

Szandra.93

Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy kb. hány darab lesz egy adagból? el?re is köszi.

Krityó

Szia Szandra! Nekem kb 35-40 darab jött ki ebb?l az adagból. Üdv: Kriszti

Szandra.93

Sziasztok! Most csinálom éppen ezt a sütit, csak nem jön le a süt?papírról... :S Mit csinálhatok rosszul? Meg kell várni míg kih?l? gyorsan kéne a válasz! El?re is köszi

Krityó

Szia Szandra! Remélem megoldódott a problémád :( Nem tudom mi lehetett a baj, én le tudtam szedni a papírról. Ilyen esetbe (bár nem túl egészséges) egy kis olajjal meg szoktam kenni a tepsit és arra szoktam rátenni a süt?papírt. Úgy tutira fel kell tudnod szedni a csigákat! Sok sikert a következ? próbálkozáshoz (mert ugye nem adod fel ezek után :D)! Szép napot! Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

Sziasztok! 200 fok h?légkeverés Kérdésem alsó-fels? sütéssel ? illetve kb hány perc? Még nagyon kezd? vagyok. El?re is Köszönöm. Andrea

Krityó

Szia Andi! Alsó fels? sütéssel is merem javasolni a 200 fokot. A sütés idejét pedig nem írtam, mert tényleg pirosodásig kell sütni :) Amikor sütöd úgy is látni fogod mikor jó, hidd el :) Sok sikert! Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

Állati jó lett!!! Ma dupláznom kell...

Krityó

No.. ennek szívb?l örülök :) Hogy ne legyen egyhangú, variálhatod a "belevalókat" :) Szép napot! Kriszti

Törölt felhasználó

A süt?papíros problémát ismerem, tapasztaltam. Nekem f?leg akkor jött ez el?, amikor a fehér szín? süt?papírt használtam, aminek nem volt teflonbevonata. Persze nem minden fehér süt?papír rossz, de én már meguntam próbálkozni. Vagy barna vagy teflonos. A receptet holnap reggelire csinálom meg az uramnak, remélem ízleni fog neki.

Krityó

Kedves Andi! Remélem ízlett a reggeli :) Köszönöm a jótanácsod, remélem segít majd másoknak is! Szép napot! Kriszti

cszszs

Szia! Tényleg nagyon finom lett! Az els? adagot kicsit elpuskáztam, nem tekertem fel elég feszesre, viszont másodjára éppen olyan lett, mint amilyennek lennie kell:-) A sorozatgyártásból látszik, hogy mi is függ?k vagyunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek