Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsfelfújt

Rozsfelfújt
Rozsfelfújt
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a rizskochot és a túrót. Kerestem egészséges alternatívára recepteket, és vegyítettem őket az ízlésem és az otthon lévő alapanyagok alapján. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én hidegen jobban szeretem, de melegen is tálalható. Magában vagy esetleg lekvárral fogyasztva egészséges és finom desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rozs- és árpapehelyből zabkását főzünk: a pelyheket 2 dl tejjel és a 2 dl vízzel, cukorral, csipetnyi sóval, fahéjjal és a fehérjeporral felfőzzük.
  2. Közben a túrót összekeverjük a 2 db tojás sárgájával és a mazsolával, majd beleforgatjuk a kihűlt zabkását.
  3. A tojásfehérjéket pici sóval habosra verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a masszához.
  4. Egy kis tortaformát kikenünk kókuszolajjal és hajdinaliszttel, beleöntjük a masszát, majd először kb. 15-20 percig 150 fokon, majd további 20-25 percig 180 fokon, légkeverésesen megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Inez

Mióta szakács: 2015.08.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Rozsfelfújt ("Rozskoch")

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

202
rozspehely 75 g
árpapehely 7.5 dkg
tej 2 dl
víz 2 dl
sovány túró 250 g
tojás 2 db
erythritol 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
1 csipet
szódabikarbóna 1 teáskanál
fehérjepor 30 g