Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amarántos csokiszelet

Amarántos csokiszelet
Amarántos csokiszelet
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a szeleteket az üzletekben méregdrágán árulják, holott az alapanyagok tulajdonképpen igen olcsók, ezért érdemes elkészítenünk magunk a finom nassolnivalókat például amarántból!

Az amaránt az egyik legkiválóbb gabonaféle, páratlanul gazdag beltartalmi értéke miatt a "legideálisabb" tápanyagtartalmú gabonák között tartják számon. Kiemelkedő a vas, kálcium, magnézium tartalma. Nekem csak egyetlen gondom volt vele: Nem szerettem! Kásaként próbáltam, de nem ízlett. Ezért az egyik legfinomabb csemege a csokoládé dúsításával próbáltam meg elkészíteni. Lám, így már nem okozott csalódást!

Ha valaki szerette a retro puffasztott rizses csokit, akkor az ezt a finomságot is kedvelni fogja!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit a tejszínnel vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Hozzákeverjük a puffasztott amarántot és a darált kesut.
  3. Két folpack réteg között szép tábla alakúra nyújtjuk.
  4. Megszórjuk még egy kis amaránttal, és a hűtőbe tesszük dermedni.
  5. 10 perc után kivesszük, kialakítjuk a szeleteket, és a hűtőbe visszatéve, készre dermesztjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 186
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

amarántszelet, amarántos kesudiós finomság, amaránt-kesudiós csoki

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doramokus
doramokus Sat, 2013-01-05 23:30

Kedves Dia!

Nem csináltam még folpackos formázást és nem tudom elképzelni, hogy csináljam vele csoki alakúra. Leírnád nekem?
Nagyon tetszenek a receptjeid, kedvenc szakácsok között vagy. :)

Köszönöm:
Dóri

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2013-01-06 22:00

Kedves Dóri!
Nagyon szépen köszönöm kedves szavaid, nagyon jól esik ilyet sorokat olvasni! Örülök, hogy megtetszett a recept, a folpackkal dolgozni, igen egyszerű, mégis köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, hogy kicsit részletesebben írjam le a formázást.
A lényeg, hogy a masszát, amit formázni szeretnél, egy kiterített folpackra öntöd, ez nem folyik túlságosan szét, mert az amaránt és a magoktól kicsit megszilárdul. Szóval a közepére öntöd egy csíkban, majd a folpack 2 oldalát behajtogatod egymásra. Ezután a folpacktekercsel szépen ellapítod, mintha tésztát nyújtanál, végül a két maradék oldalt is bahajtod. Így egy táblát kapsz, ha szeretnéd egy kés tompa felével kialakíthatod a szeleteket is, úgy hogy belenyomod a folpackba, akár teljesen, ekkor fel is szeletelted. Remélem sikerül így elkészítened! Jó főzőcskézést kívánok!
Üdv, Dia

atbano
atbano Sun, 2012-09-09 16:13

Finom lett, elfogyott. Köszönöm az ötletet. Ismerem a bolti fajtát is, ez nagyon hasonló hozzá.

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-09-11 12:10

Kedves atbano!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett!
Köszönöm a visszajelzést!
Üdv, Dia

174
étcsokoládé 10 dkg
puffasztott amarant 7 ek
kesudió 5 dkg
habtejszín 60 ml