Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babkrém kétféle babból szezámmal

Babkrém kétféle babból szezámmal
Babkrém kétféle babból szezámmal
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lóbabot manapság szinte csak konzerves formában lehet találni, pedig régen igen elterjedt babféle volt, és nagyon finom a frissen fejtett változata. Leginkább keleti fűszereseknél érdemes keresni. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindkét babból félreteszünk 2-2 evőkanálnyit.
  2. Egy kevés lével, a felaprított hagymával, és az összes többi hozzávalóval (kivéve a szezámmag, amaránt) krémesre turmixoljuk.
  3. Belekeverjük a kissé megtört maradék babot, a szezámmagot és amarántot.
  4. Pirítóssal, vagy bármilyen kenyérfélével, sok friss zöldséggel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 316
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

babkrém, csípős babkrém, szezámos babkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2015-12-02 23:19

Ha Budapesten laksz, akkor menj be bármelyik közel-keleti fűszereshez, náluk ált. lenni szokott.

803
vörösbab 20 dkg
fejtett lóbab 20 dkg
újhagyma 2 közepes db
limelé 0.5 lime-ból nyert
tahini 2 teáskanál
szezámmag 1 ek
puffasztott amarant 1 ek
mustár 1 ek
bors 0 ízlés szerint