Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárkrumpli az ősöktől

Betyárkrumpli az ősöktől
Betyárkrumpli az ősöktől
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik régi kedvencem ez az étel, elég vitatott, többfelé többféleképp csinálják/ismerik. Én a nagymamám és édesapám részéről ismerem a receptet, egy kis hajdúsági falucskából. Nálunk a családban ez így terjedt el. Habár kicsit nehéz étel, gyerekkoromban többször is kértem tőlük, hogy csináljanak nekem. Szeretem, mert egyszerű, magyaros, kiadós. Könnyen variálható kaja, talán ezért van belőle több variáns.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk.
  2. A burgonyát külön edényben összekeverjük a sóval, borssal és fűszerpaprikával, én egy kis olajjal szoktam ezt megsegíteni.
  3. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk és bevagdossuk, hogy csillag alakúra süljön.
  4. Kicsit beolajozott tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát. Ha kevésbé zsírosan szeretnénk, előtte a kolbászt és a szalonnát megpiríthatjuk, és sütés közben is hozzáadhatjuk a burgonyához a zsírjuk nélkül.
  5. Ha a burgonya kezd puhulni, hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük, és még sütjük egy kis ideig. 150 fokon kb. 1 óra alatt kész sütőtől függően.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 800 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 135 171
elküldve: 25
receptkönyvben: 615
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 2

szakács

HungarianSpecial

Mióta szakács: 2015.10.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

betyárkrumpli, tepsis krumpli, rakott krumpli, tepsis burgonya

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nelka
Nelka Mon, 2018-02-05 21:59

Mi is szoktuk ezt a burgonyás receptet csinálni, csak a végén pár darab felvert tojást öntünk rá,és még 5 percig sütjük.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-09-28 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-10-27 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

513
burgonya 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
parasztkolbász 15 dkg
kenyérszalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint