Nosalty Logó

Betyárkrumpli az ősöktől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
HungarianSpecial
Ezen a képen: Betyárkrumpli az ősöktől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2051 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    2623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2051 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 135 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk.
  2. A burgonyát külön edényben összekeverjük a sóval, borssal és fűszerpaprikával, én egy kis olajjal szoktam ezt megsegíteni.
  3. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk és bevagdossuk, hogy csillag alakúra süljön.
  4. Kicsit beolajozott tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát. Ha kevésbé zsírosan szeretnénk, előtte a kolbászt és a szalonnát megpiríthatjuk, és sütés közben is hozzáadhatjuk a burgonyához a zsírjuk nélkül.
  5. Ha a burgonya kezd puhulni, hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük, és még sütjük egy kis ideig. 150 fokon kb. 1 óra alatt kész sütőtől függően.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sűtés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 272
  • Össznézettség: 199412
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

HungarianSpecial 2 recept

Egyik régi kedvencem ez az étel, elég vitatott, többfelé többféleképp csinálják/ismerik. Én a nagymamám és édesapám részéről ismerem a receptet, egy kis hajdúsági falucskából. Nálunk a családban ez így terjedt el. Habár kicsit nehéz étel, gyerekkoromban többször is kértem tőlük, hogy csináljanak nekem. Szeretem, mert egyszerű, magyaros, kiadós. Könnyen variálható kaja, talán ezért van belőle több variáns.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jó étvágyat! http://www.deko-etterem.hu/

Nelka

Mi is szoktuk ezt a burgonyás receptet csinálni, csak a végén pár darab felvert tojást öntünk rá,és még 5 percig sütjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mit érdemes tudni a köménymagról?

A köménymag intenzív, kesernyés, enyhén diós ízű fűszer. A köménymagot termő növény Közel-Keleten és India területein honos, fűszerként a magokat vagy azok porrá őrölt változatát használjuk. Évszázadok óta ízesítik az emberek az ételeiket köménnyel, többek között levesekhez, salátákhoz, sültekhez használva. A magyaros konyha is előszeretettel alkalmazza.

Jenei Gréta

További cikkek