Nosalty Logó

Juharszirupos sütőtök feta sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Ezen a képen: Juharszirupos sütőtök feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 332 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 665 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 332 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 665 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A japán tököt jól megmossuk, leöblítjük, (ezt a fajta tököt nem kell megpucolni), majd felkockázzuk őket. (A magjait én nem tartottam meg.) A hagymát megpucoljuk és felszeletjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A felszeletelt zöldségeket egy tepsibe tesszük, majd rászórjuk a diót, és meglocsoljuk a juharsziruppal és olívaolajjal. Egy kanállal összekeverjük. Végül megszórjuk sóval, borssal, és aki akarja, egy kis chilivel.
  3. Kb. 20 percig sütjük, majd forgatunk a zöldségeken egyet, és még 15 percig (vagy amíg teljesen meg nem puhulnak a tökdarabok).
  4. Ha kész, tálba szedjük, kevés fetát morzsolunk a tetejére, megszórjuk petrezselyemmel, és lehet is tálalni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sűtés ideje: 35 perc
  • Feltöltés dátuma: 2020. September 24.

Ajánló

Én főként egytálételként szoktam enni, de köretként is megállja a helyét, valami húsféle mellett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jön az ősz, jön a tökszezon. Habár nem vagyok egy nagy tökkedvelő, mert sosem tudom, mit lehetne kezdeni vele, de amióta megvan ez a recept, azóta egyre több tök kerül a konyhába. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek