Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán ropogós tempura zöldség és halfalatok

Japán ropogós tempura zöldség és halfalatok
Japán ropogós tempura zöldség és halfalatok
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jellegzetes japán étel, ami nem más, mint frissen sütött hal és zöldség, ami kívül ropog, belül lágy, friss és zamatos. Egyszerű és gyors vendégváró falatok is lehetnek belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy szelet lime vagy citrom különleges ízvilágot ad a tempurának, mielőtt nekifogunk, facsarjuk rá egy keveset. Kívül ropog, belül lágy, a zöldségek és halfalatok is friss alapanyagokból készüljenek, így lesz tökéletes. Tetszés szerint bármilyen zöldséget elkészíthetünk ilyen módon, még a friss retek levelét is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt vékony szeletekre, a cukkinit, paprikát és halat falat méretűre vágjuk, a halat bepácolhatjuk egy kis időre szójaszószba.
  2. Közvetlenül sütés előtt a lisztet összekeverjük a jéghideg vízzel (így marad ropogós a tempura), sűrű, palacsintatésztaszerű legyen. Szükség szerint lisztet vagy vizet is keverhetünk utólag hozzá, jól keverjük el, hogy ne legyen csomós. Ezután a zöldségeket és halfalatokat is megforgatjuk ebben a tésztában.
  3. Közben az olajat 170 fokra felmelegítjük, és gyorsan átsütjük a tésztába mártogatott zöldség és halszeleteket. Ha kicsit aranybarna színt kapott, akkor már kész is van.
  4. Konyhai törlőpapírra szedjük ki, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla.
  5. Tengeri sót keverjünk össze egy kis reszelt citromhéjjal, majd közvetlen evés előtt sózzuk meg a kisült tempura falatokat, vagy akár finoman a sóba mártogatva is fogyaszthatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tempura zöldségek, tempura hal, japán tempura, ropogós cukkini

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

593
hokkaido tök 10 dkg
cukkini 1 kis db
hal 10 dkg
pritaminpaprika 1 db
kukoricaliszt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
víz 1.5 dl
1 kávéskanál
citromhéj 2 g
repceolaj 2 dl
lime 5 g