r
Nosalty Logó

Húsvéti vendégváró őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti vendégváró őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1425 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 238 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7074.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    6259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 1425 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 111 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, az uborkákat, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízben 30- 40 percig dagadni hagyjuk.
  4. 1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra. Addig kavarjuk, míg a zselatin folyékonnyá nem vált (ha nem akar olvadni, meleg víz felett kell kevergetni).
  5. Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 258691
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 31.

Ajánló

Valamikor nagy divat volt hasonló, zselatinos-zöldséges őzgerincek készítése, én szeretem időnként elővenni ezeket a régi, hidegtálak készítéséhez való recepteket. Az eredeti leírásban 2 kiskanál Delikát vagy Vegeta és ½ erőleveskocka szerepel, egészségünk érdekében ezt érdemes egy bio zöldségleves kockára cserélni. Sajnos a zselatint nem hiszem, hogy könnyen ki lehetne váltani.Célszerű előző este elkészíteni. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz négy nap van hátra az ünnepig. És miután nálunk ilyenkor mindig a reggeli a legnagyobb attrakció, az elmaradhatatlan sonka, főtt tojás és kalács mellett lesz orosz reteksaláta, madárbegysaláta, fűszeres házi sajtkrém és mondjuk egy ilyen majonézes őzgerinc.

Hozzászólások (27)

Edit

Ez a zselatin gondolom lapzselatin! Mennyi porral lehet helyettesíteni ?El?re is köszi a választ! Üdv Edit

kaljud

Ez a recept nagyon szuper! Annyi lenne a kérdésem, hogy 1 vagy 2 ?zgerincformába elegend? ez a mennyiség, mert nekem tuti kell bel?le csinálni 2 ?zgerinccel, illetve nekem is kérdés, hogy ez milyen zselatin? Biztosan megcsinálom Húsvétra! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

De jó, hogy rákérdeztetek a zselatinra, mert így vettem észre, hogy elírtam a mennyiségét! Én ugyanis a Horváth Rozi féle étkezési zselatint használom, ebb?l kell egy csomag a 2,5 dl folyadékhoz. Elég nagy a zacskó, de most megnéztem, nem 50 g-os, hanem 25 g-os kiszerelésben kapható.Lapzselatinnal még nem próbáltam.Az a tapasztalatom úgy általában,hogy mindig érdemes figyelni a zselatin csomagolásán lév? utasításra, hogy 1 dl folyadékhoz hány g vagy kanál zselatinpor szükséges,ebb?l elég nagy biztonsággal ki lehet indulni. A megadott mennyiség egy ?zgerincformára elegend?.Ez tizennyolc szelet.

Törölt felhasználó

Ez gyönyör?!

Harmathy Ildikó

Remélem a dicséretek kicsit jobbítják napjaidat, Vesta! Nagyon jó a recept! Én is kedvelem ezeket a békebeli hidegeket! Forró üdvözlettel - a hidegtál mellé :) Ildikó

Becsei Ágnes

Szia! Engem a f?szeres házi sajtkrémed érdekelne. Azt is feltöltöd? Üdv: Ági

Törölt felhasználó

De helyesek vagytok, köszönöm :)) Feltöltöm a sajtkrémet is szívesen!

kalloka

Szia! Elkészítettem a családnak húsvétra, hatalmas sikere volt! Köszönöm! Kata

Törölt felhasználó

Drága Bogi, ez a nagyon guszta, könnyedén finom ételre a családi mottóm: Étek, melyet kihagyni vétek !!!

Törölt felhasználó

Szia! Én az este elkészítettem, de nem tudom mit ronthattam el, mert a zöldségek és a sonka mentén széttöredezik amikor szeletelem. Szerencsétlenségemre a h?t?ben betakartam alufóliával, hogy ne vegye át másnak az ízét és az ma reggelre szépen beleégett. Gondolom a zselatin miatt.

Törölt felhasználó

Hotinna, szerintem is a zselatinnal lehetett a gond. Én folpackkal szoktam beborítani a formát és úgy teszem a h?t?be.

Törölt felhasználó

szia, tudnál segíteni nekem? nem igazán értem én ezt a zselatin dolgot... akkor most hány g-ot használjak és hány dl vízben? kérlek, ha tudsz miel?bb írj nekem, mert itt állok tanácstalanul és ezzel várnám a holnapi vendégimet! nagyon köszönöm! (azaz röviden a kérdésem, mennyire lenne szükség ehhez a mennyiséghez?)

Edit

Kedves Noémi! 1 dl vízben dagaszd meg a 25 g zselatint. A maradék vízzel pedig a leveskockát kell felforralni.Remélem még id?ben sikerült válaszolni, igaz nem engem kérdeztél , de a feltev? biztos nem járt erre felé:)))) Üdv Edit

Éva-Anyóca

Kedves Vesta! Jelen pillanatban én vagyok eléggé lehangolt állapotban, és már ?rült módon hajazok arra, hogy itt legyen a tavasz, a napsütés, és a húsvét.:-))).Igaz, idén a húsvét, kicsit kés?bbre esik, de nem baj, csak az id? jó és szép legyen.Már most kiválasztottam ezt a csodát, az egyik alkotásnak felírva.Remélem, nekünk és a locsolkodóknak is tetszeni fog.Majd megírom.Köszi szépen, és szép hétvégét!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca, én is köszönöm és kívánok Neked szebb napokat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.