r
Nosalty Logó

Sült hagymás vér

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Sült hagymás vér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1386 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1386 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát ízlés szerint felvágjuk /kocka, félfő, karika/.
  2. A zsírt felhevítjük, rádobjuk az egyik hagymát és megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát és a félbevágott erős szárazpaprikát.
  3. A felkockázott alvadt vért beleöntjük, sózzuk, megszórjuk majorannával és kevergetve főzzük.
  4. 10 perc után rátesszük a megmaradt hagymát, frissen őrölt borsot és addig főzzük, amíg elfő róla a víz /zsírjára sül/ és a hagyma már puha, de még nem főtt szét, a vér pedig megkeményedik kicsit.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 244
  • Össznézettség: 132832
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Disznóvágáskor mindig felfogják a vért, hogy ezt az ételt az "Emberpajtás " elkészítse, vagy készítesse magának. Ebbe nem szoktak sót keverni mert az a lényeg, hogy megalvadjon az edényben a vér. Mielőtt megfőzi késsel felkockáza az egyben lévő alvadt vérdarabot. Gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a receptet, mert félak attól, ami a hozzászólásokban meg fog jelenni. De úgy gondoltam, bevállalom. Itt jegyezném meg, hogy én nem ettem még sosem,  meg sem kostóltam még, de a családomban többen is nagyon szeretik. Igaz én a véreshurkát sem szeretem. Akinek az ízlésével, vagy a vallási meggyőződésével ellentétes a vér fogyasztása, az könnyedén lépján át ezen a recepten. Sokfélék vagyunk és ez így van jól! De ha mégis ki akarjátok fejezni nemtetszéseteket, vagy ne adj isten tetszéseteket, állok elébe:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.