r
Nosalty Logó

Krumplifőzelék újburgonyából

Juhász István
Krumplifőzelék újburgonyából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

389
Kalória
6.7g
Fehérje
47.5g
Szénhidrát
18g
Zsír
208.6g
Víz
29.5g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6847.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    4970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 2335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyák héját lekapargatjuk, majd alaposan megmossuk, és 1,5x1,5 cm-es kockákra felaprítjuk. Feltesszük főni a sóval, borssal, babérlevéllel ízesített csontlében (vagy vízben), kb. 15-20 perc alatt nem teljesen puhára fő (ügyeljünk, hogy ne essen szét, inkább kicsit keményebb maradjon).
  2. Zsemleszínű rántást készítünk a felhevített olajból, a lisztből, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, finomabbra felvágjuk, és a rántáshoz adjuk a fűszerpaprikával, kevés hideg csontlével felöntjük, 5-6 percig pihentetjük, majd simára, csomómentesre keverjük (akár turmixgéppel).
  4. Utána a rántást a forrásban lévő burgonyához adjuk, felforraljuk. Közben a tejfölt kevés forró főzeléklével simára keverjük, és a főzelékbe keverve az egészet összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Nyáron nagyon ízletes az új zöldségek kombinálása (újburgonya és hagyma), melyet most egy magyaros rántással készítettem el.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek