r
Nosalty Logó

Sertésborda hentes módra

Kornél
Sertésborda hentes módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1498
Kalória
78.1g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
96.3g
Zsír
221.8g
Víz
273.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1498 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 5983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 205 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1498 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.4 g

Zsír

  • Összesen
    385.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11224 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    7130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    887.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    694 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A bordaszeleteket finoman klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és a zsírban süssük elő őket.
  2. Tegyük egy tálra a hússzeleteket, majd a visszamaradt zsírban pirítsuk rozsdabarnára a paradicsompürét.
  3. Szórjuk rá a lisztet, gyorsan keverjük el, majd lassan adjuk hozzá a húsalaplét, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan forraljuk.
  4. A szalonnát, főtt sonkát, és az ecetes uborkát is vágjuk batonokra (ceruza vastagságúra, a tokányoknál szokásos módon), majd adjuk a mártáshoz úgy, hogy először a szalonna, majd a sonka, legvégül pedig az uborka kerüljön bele.
  5. Forraljuk lassan, majd a hússzeleteket tegyük bele, az azokból kifolyt húslével együtt, és pároljuk készre. Ügyeljünk a sózásra, mert a szalonna, és a sonka is meglehetősen sós.
  6. A köretünket is készítsük el: az élesztőt futtassuk fel cukrozott langyos tejben, közben a tojást keverjük el kevés olajjal. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tejet, majd a lisztet. Sózzuk, jól dolgozzuk össze, majd kelesszük jó háromnegyed órát.
  7. A megkelt tésztából vágjunk darabokat, azokból kézzel nyújtsunk kis "hurkákat", melyeket feldarabolva (kb. 2 cm-es darabkák) forró olajban süssünk ki.
  8. Tálaljuk az ételt a megsült fánkokkal, a bordával, tetején a raguval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 45 p

Egyik kedvenc magyaros fogásom. Rendkívül egyszerű az elkészítése, mégis különleges, és ízletes.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek